Σάββας Ξηρός: Συγκεκριμένη οικογένεια σταματά την αίτησή μου

Σάββας Ξηρός: Συγκεκριμένη οικογένεια σταματά την αίτησή μου

Για αύριο έχει προσδιοριστεί η συζήτηση στο δικαστικό συμβούλιο της αίτησης του Σάββα Ξηρού για υφ’ όρων απόλυση καθώς έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας 98%.

Ο εισαγγελέας έχει εισηγηθεί να απορριφθεί η αίτηση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ο πέραν πάσης αμφιβολίας πρακτικά τυφλός Σάββας Ξηρός είναι εν δυνάμει “ιδεολογικός στρατολόγος”, προφανώς τρομοκρατών, και πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

“Θα ήταν προτιμότερο να έρθει ο ίδιος αυτοπροσώπως να με εκτελέσει”, δήλωσε μεταξύ άλλων στο Documentonews ο ισοβίτης της 17Ν.

Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση ότι και αυτή η αίτηση του δεν θα έχει καμία τύχη ενώ σχολιάζοντας το σκεπτικό της αρνητικής εισαγγελικής εισήγησης (το οποίο δημοσίευσε η Realnews), κάνει λόγο για “δίκη προθέσεων” για “απόφαση απόρροια δημοσίων σχέσεων “, για θέμα που “σταματάει από συγκεκριμένη οικογένεια” και για σκεπτικό που “δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα”.

Είναι γεγονός ότι ο Σάββας Ξηρός όχι μόνο πληροί αλλά υπερβαίνει κατά πολύ και τις ελάχιστες απαιτήσεις του ισχύοντος νόμου για υφ΄ όρων απόλυση .

Έχει διαγνωστεί, από το 2014 ήδη (με γνήσια κι όχι με πλαστά πιστοποιητικά) με συνολικό ποσοστό αναπηρίας 98% εφ’ όρου ζωής, καθώς όπως προκύπτει από όλα τα ιατρικά έγγραφα είναι ένας σχεδόν τυφλός άνθρωπος. Πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ συγκεκριμένα η ” ορατότητά του εκτείνεται στα 20 εκατοστά, πέρα από τα οποία υπάρχει ένα συνονθύλευμα σκιών». Και όπως είχε δηλώσει στο Documento ο ποινικολόγος , Βασίλης Χειρδάρης, «και μόνη η συζήτηση για την εφαρμογή του νόμου στην περίπτωση του «δημιουργεί ρήγμα στο ίδιο το κράτος δικαίου και πλήττει τον ευρωπαϊκό μας νομικό πολιτισμό».

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου όμως εκτιμά – μεταξύ άλλων -ότι εάν ο Σάββας Ξηρός αποφυλακιστεί, «θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος» καθώς “οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν» .

Μάλιστα ο εισαγγελέας, αν και δέχεται ότι η απουσία όρασης ως αίσθηση αποδυναμώνει …εν μέρει τον άνθρωπο, δεν θεωρεί την τύφλωση Ξηρού σοβαρό πρόβλημα, επειδή εξακολουθεί να διατηρεί τις υπόλοιπες αισθήσεις!

Όπως φέρεται να αναφέρει στο σκεπτικό του, “πέραν της όρασης, δεν γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες τρεις, όπως την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση, ενώ για την αφή επίσης δεν συνάγεται ειδικότερο, πέραν τις μερικής αναπηρίας στο ένα από τα δύο άκρα”.

Τον τελικό λόγο βέβαια τον έχει το τριμελές δικαστικό συμβούλιο το οποίο δεν δεσμεύεται από την εισαγγελική εισήγηση. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter