Σαφάρι ακινήτων για σχολεία – Ρύθμιση στη Βουλή για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Σαφάρι ακινήτων για σχολεία – Ρύθμιση στη Βουλή για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Έναν εύσχημο τρόπο για να καλύψουν, κατά το δυνατόν, τις στεγαστικές ανάγκες για σχολική στέγη, σε διάφορες περιοχές, βρήκαν οι κυβερνητικοί επιτελείς. 

Με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, επιτρέπεται η μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας ή και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη θεσμοθετημένη χρήση της περιοχής. Αυτή η λύση θα επιλέγεται στην περίπτωση που, ύστερα από δυο άγονες δημοπρασίες, δεν βρέθηκε κατάλληλο κτίριο για σχολείο σε περιοχή όπου επιτρέπεται η ζητούμενη χρήση. Η δυνατότητα αυτή προβλέπεται ήδη για τη στέγαση δημόσιων υπηρεσιών και θα εφαρμοστεί κατ΄αναλογία και στους δήμους για τις σχολικές μονάδες. Η διάταξη θα περιληφθεί στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (τροποποίηση του άρθρου 194).

Η θέσπιση της δυνατότητας αυτής , σύμφωνα με την κυβέρνηση, κρίνεται απαραίτητη , προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένες ανάγκες στέγασης , υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις περί σχολικών κτιρίων, αναφορικά με την εκτίμηση της καταλληλότητας του χώρου. Η ρύθμιση προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή μέσω τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών . Εντάθηκε στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ιδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί και ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα (26.2.1018).

Η τροπολογία υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο , τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, παρατηρείται έντονο πρόβλημα στέγασης , λόγω έλλειψης κατάλληλων ιδιόκτητων χώρων , ενώ η ανέγερση ή η αγορά δεν είναι πάντα δυνατή, τουλάχιστον άμεσα. Όμως, και η μίσθωση έχει δυσκολίες, λόγω των πρόσθετων προδιαγραφών που έχουν τεθεί για τις σχολικές μονάδες και τις συνοδές εγκατατσάσεις των κτιρίων αυτών. Ετσι, για την αντιμετώπιση των αναγκών για σχολική στέγη, η κυβέρνηση προβάλλει την προωθούμενη λύση σαν την πιο πρόσφορη και ταχέως εφαρμόσιμη…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter