Σαφές μήνυμα Τσίπρα: Άλλο οι Κασσάνδρες της καταστροφής κι άλλο η ανασυγκρότηση της χώρας

Σαφές μήνυμα Τσίπρα: Άλλο οι Κασσάνδρες της καταστροφής κι άλλο η ανασυγκρότηση της χώρας

Μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησής όσο και προς την Αντιπολίτευση, τον αντιπολιτευόμενο Τύπο αλλά και το εκλογικό σώμα, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά τον πρόσφατο διορθωτικό ανασχηματισμό.

Εκείνοι τη δουλειά τους κι εμείς τη δουλειά μας

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, με φόντο τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, για το τραπεζικό δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να αφήσουνε «τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού» και να συνεχίσουν αφοσιωμένοι «στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε» και να μην παρασύρονται σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά.

«Εμείς», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, θα «συνεχίσουμε τη δική μας δουλειά, το δικό μας έργο, που είναι να δώσουμε ανάσα την οικονομία, να δώσουμε στήριγμα στους πιο αδύναμους, να προχωρήσουμε στον προοδευτικό θεσμικό μετασχηματισμό αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του αισθήματος δικαιοσύνης στους πολίτες και του διεθνούς κύρους της χώρας».

Κάποιες εφημερίδες ζουν από θαλασοδάνεια

Αναφερόμενος σε μερίδα του Τύπου είπε ότι το έργο της κυβέρνησης «δεν εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα ορισμένων κυριακάτικων εφημερίδων που ζουν από θαλασσοδάνεια… που ποτέ δεν ελέγχθηκαν από τους ιθύνοντες του τραπεζικού μας συστήματος».

Ωστόσο η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό επειδή «επιμένουν να μη κατανοούν και το γιατί οι δημοσκοπήσεις των ίδιων μέσων αστοχούν», επειδή όπως είπε, το έργο της κυβέρνησης αφορά σε «εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται έξω από τα ραντάρ του πολιτικού συστήματος αλλά και των μετρήσεων».

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που ο πρωθυπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό, λένε συνεργάτες του, «δεν είναι διόλου τυχαίο».

Εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Απαντήσεις, έδωσε ο πρωθυπουργός και στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση στελεχών από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Συγκριμένα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα πρόσωπα αυτά «Ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μεγάλη προσπάθεια που έχει εκκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για να γίνουν τα πρώτα βήματα της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του μνημονίου».

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο, προφανώς όχι τυχαία, σε μια «εθνική προσπάθεια» που «είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό» και που γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».

«Στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, ο ελληνικός λαός θα γνωρίζει ότι αν δώσει μια ισχυρή πλειοψηφία στις δυνάμεις του προοδευτικού πόλου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter