Σακελλαροπούλου: Να μην καταστεί η πανδημία πρόσχημα για κατάργηση κεκτημένων στην εργασία

Σακελλαροπούλου: Να μην καταστεί η πανδημία πρόσχημα για κατάργηση κεκτημένων στην εργασία

Αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με πολλούς να ερμηνεύουν τα λεγόμενά της ως τροχιοδεικτικές βολές προς την κυβέρνηση.

«Δεν είναι δυνατόν η πανδημία να καταστεί πρόσχημα για την κατάργηση των κεκτημένων δεκαετιών στο χώρο των κοινωνικών δικαιωμάτων, στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη στιγμή που η κυβέρνηση δρομολογεί την θέσπιση της δεκάωρης εργασίας μέσω απλήρωτων υπερωριών, ενώ επαναφέρει το λοκ-άουτ και ανοίγει την κερκόπορτα για την απεργοσπασία.

Και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, η υγειονομική κρίση μοιάζει να αποτελεί, μέσα στη συνθήκη που διαβιούμε, μια νέα ευκαιρία για το ίδιο το Κράτος, το οποίο επέστρεψε στη συνείδηση όλων μα, ως ο ύπατος φορέας εγγύησης της υγείας και της ζωής μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων το σύστημα υγείας δοκιμάζεται καθημερινά, έδωσαν και συνεχίζουν ακάματοι να δίνουν το παράδειγμα ευθύνης και πατριωτισμού. Οι πολίτες εμπιστεύονται ξανά το εθνικό σύστημα υγείας που επωμίζεται το βαρύ καθήκον της διαχείρισης της κρίσης. Η εμπιστοσύνη αυτή προς την πολιτεία είναι, μέσα στην πανδημία, μια τόνωση της ίδιας της δημοκρατίας μας».

Όσον αφορά το πεδίο της Δικαιοσύνης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε δηλώσεις που εξίσου μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως τροχιοδεικτικές βολές προς τη συμπολίτευση με φόντο την κατάργηση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αλλά και την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στο ΣτΕ λίγες μέρες πριν την απόφαση για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Οι πολιτικές παρεμβάσεις στην επιλογή και το έργο των δικαστών δεν υπονομεύουν μόνον την αποστολή του δικαστή ή το δικαίωμα των πολιτών σε αποτελεσματική δικαστική προστασία και δίκαιη δίκη. Διαβρώνουν, συμβολικά και πρακτικά, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την αναπαράστασή τους στους πολίτες. Η κρίση της δικαιοσύνης και η έκθεσή της σε αθέμιτες πολιτικές στοχεύσεις, ειδικά με την εισαγωγή διατάξεων που υπονομεύουν τη δικαστική ανεξαρτησία, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ευρωπαϊκών μας αξιών και μια ευθεία προσβολή του σύγχρονου συνταγματισμού».

Είναι και η ΠτΔ «πρωταθλήτρια των ψεκασμένων» για τη ΝΔ;

«Πρωταθλήτρια των ψεκασμένων» αποκάλεσε η ΝΔ την Ρένα Δούρου επειδή η τέως περιφερειάρχης Αττικής ανάρτησε στο Twitter ότι η κυβέρνηση «θυσιάζει» την εστίαση με «πρόσχημα την πανδημία». Σήμερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε πως η πανδημία «δεν είναι δυνατόν να καταστεί πρόσχημα» για την κατάργηση κεκτημένων δεκαετιών στην εργασία και και όχι μόνο, προκαλώντας το ερώτημα αν η Πειραιώς εμμένει στην ίδια άποψη.

«Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται, μαζί με εκείνους του πολιτισμού, με πρόσχημα την πανδημία, από μια κυβέρνηση άριστων μαυρογιαλούρων. Άριστοι σε ό,τι υπόσχονται αλλά κουμπούρες στην διαχείριση των ζωών μας» ανάρτησε η Ρ. Δούρου προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ.

«Η κα Δούρου με ανάρτησή της τερμάτισε το κοντέρ ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη δήλωση ότι δήθεν η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως “πρόσχημα” για να διαλύσει την εστίαση και τον πολιτισμό, αναδεικνύεται σε φαβορί για το στέμμα στο πρωτάθλημα των ψεκασμένων» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ και προστίθεται: «Προφανώς στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της κας Δούρου, πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει πανδημία και πουθενά δεν κλείνει η εστίαση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. “Πρόσχημα” ο κορονοϊός για την κα Δούρου, τον αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα όπως τότε που της “έτυχε μια στραβή στην βάρδια της».

Όπως γίνεται εμφανές, η ΝΔ τονίζει στην ανακοίνωσή της τη λέξη «πρόσχημα», εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην Ρ. Δούρου. Ωστόσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς λέξη, με σκοπό να στηλιτεύσει την πολιτική εκμετάλλευση της πανδημικής κρίσης, η οποία καταλήγει στην ανατροπή «κεκτημένων δεκαετιών στο χώρο των κοινωνικών δικαιωμάτων, στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση».

Άραγε, θα είναι ανάλογη η αντίδραση της Πειραιώς στα λεγόμενα της κ. Σακελλαροπούλου; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter