Σακοράφα σε Κεραμέως: Νέα επίθεση της κυβέρνησης στην κοινωνία – Κακούργημα η παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών

Σακοράφα σε Κεραμέως: Νέα επίθεση της κυβέρνησης στην κοινωνία – Κακούργημα η παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Σοφία Σακοράφα με θέμα την «απαράδεκτη» όπως τη χαρακτηρίζει «μεθοδολογία ποινικών διώξεων κατά φοιτητών».

Με ερώτηση της προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η Σοφία Σακοράφα αναφέρει ότι βρίσκεται σε «εξέλιξη διαδικασία ποινικής δίωξης σε βάρος οκτώ φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών τον περασμένο Οκτώβριο, μεταξύ των οποίων και πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων, μετά από μηνυτήρια αναφορά της ίδιας της υπουργού.

Όπως αναφέρει η κα Σακοράφα, πρόκειται για μια «πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης των φοιτητών/τριών – ή και οποιουδήποτε άλλου διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική»

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση Σακοράφα:

«Όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ποινικής δίωξης σε βάρος οκτώ φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών τον περασμένο Οκτώβριο, μεταξύ των οποίων και πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων. Η αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων με μεθοδεύσεις ποινικοποίησης δεν είναι κάτι πολύ πρωτότυπο.

Αυτό που είναι πρωτοφανές, είναι η εδώ εφαρμοσμένη μέθοδος της ποινικής διαδικασίας με βάση αυτοπρόσωπη Μηνυτήρια Αναφορά της ίδιας της Υπουργού (1) Με βάση αυτήν, η προκαταρκτική εξέταση αφορά στο Κακούργημα (!) της αρπαγής (!) κατά συναυτουργία, και μάλιστα με διακεκριμένη μορφή, και διατάραξη οικιακής ειρήνης, με επαπειλούμενες (για τους φοιτητές/τριες !) ποινές δεκαετούς κάθειρξης (1) Η κατασκευή κατηγορίας που θέλει να μετατρέψει μια παράσταση διαμαρτυρίας σε “ομηρία” και “αρπαγή” υπερβαίνει κάθε εύλογο όριο νομιμότητας ή “υπεράσπισης του δικαίου”.

Επειδή η πρωτοφανής αυτή επιχείρηση τρομοκράτησης των φοιτητών/τριών – ή και οποιουδήποτε άλλου διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, σε οποιοδήποτε πεδίο, και θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του και να αγωνιστεί εναντίον της – απέχει πολύ από κάθε διαλογική δημοκρατική διαδικασία διεξόδου και υπερβαίνει κατάφωρα το αποδεκτό μέτρο μεθοδολογίας για την επιβολή της όποιας κυβερνητικής πολιτικής.

Επειδή, δυστυχώς, η μεθόδευση της νομιμοφανούς ποινικής αντιμετώπισης των κοινωνικών αντιδράσεων και των πολιτικών αντιπάλων ανατρέχει στο βαθύ αντιδραστικό ελληνικό κράτος (από την εποχή του ιδιώνυμου του Βενιζέλου και της δικτατορίας του Μεταξά μέχρι το εκδικητικό μετεμφυλιακό κράτος και τη 7χρονη Δικτατορία) και παραπέμπει σε πολιτικές που η και σήμερα κυβερνώσα παράταξη είχε προ πολλού αποκηρύξει.

Για τους λόγους αυτούς – Ερωτάται η κ. Υπουργός Υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση να επανεξετάσετε την εφαρμογή της απαράδεκτης μεθοδολογίας σύγκρουσης με την κοινωνία μέσω ποινικών διώξεων και να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για να αποτρέψετε τη συνέχιση της εκφοβιστικής διαδικασίας διώξεων κατά των φοιτητών της Κρήτης – ή θα επιμείνετε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία Σακοράφα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter