Σαλαμίνα: «Η αστυνομία αρνήθηκε να έρθει» – Αδιαφορία αστυνομικών καταγγέλλει η μητέρα του θύματος

Σαλαμίνα: «Η αστυνομία αρνήθηκε να έρθει» – Αδιαφορία αστυνομικών καταγγέλλει η μητέρα του θύματος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η μητέρα της 43χρονης που δολοφονήθηκε από τον 71χρονο σύντροφό της στη Σαλαμίνα καταγγέλλει ότι την περασμένη Παρασκευή, Η κόρη της τηλεφώνησε κλαίγοντας και της είπε «μαμά μου με σκοτώνει» και αυτή όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει με την αστυνομία συνάντησε αδιαφορία.

«Παίρνω την αστυνομία και μου λέει φέρτε την εδώ, τους λέω ότι το σπίτι που είναι η κόρη μου βρίσκεται σε δρόμο έρημο και ότι η κόρη μου έχει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που έχει πάθει σοκ γιατί το ακούω που φωνάζει. Και πάλι μου είπαν φέρτε την εδώ να υποβάλει μήνυση. Πριν φύγω από το σπίτι τους τηλεφωνώ και πάλι στο αστυνομικό τμήμα και τους λέω είμαστε δύο γυναίκες μόνες με ένα παιδί, δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω εκεί. Πάλι αρνήθηκαν», περιγράφει η μητέρα της 43χρονης.

Η μητέρα περιγράφει μια κατάσταση που είναι μακριά από την προστασία στου πολίτη: «πήγα στο σπίτι που ήταν η κόρη μου. Βλέπω το παιδί χτυπημένο παντού στα πόδια του σε άθλια κατάσταση να κλαίει. Το έβαλα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα»

Ο αξιωματικός υπηρεσίας -όπως λέει η μητέρα του θύματος- αντί να δει το θύμα τους καλεί να μπουν στο αστυνομικό τμήμα: «Λέει βγείτε και ελάτε μέσα. Λέω το παιδί δεν μπορεί να βγει έχει σπασμένα πόδια. Τότε κάντε ότι νομίζετε πηγαίνετε στο νοσοκομείο και ελάτε μετά».

Η μητέρα του θύματος πηγαίνει το εγγόνι της στο νοσοκομείο το περιθάλπει και την επόμενη ημέρα πηγαίνει ξανά στο αστυνομικό τμήμα. «Ο διοικητής και η υπαστυνομος μου φέρθηκαν άψογα. Φύγαν τα περιπολικά να τον ψάξουν δεν τον εντοπίσανε. Το Σάββατο μαθαίνω ότι έκανε δρομολόγιο με πούλμαν στο αεροδρόμιο. Η αστυνομία τι έκανε για όλα αυτά; Αυτός πως μπαινόβγαινε, στο φέρι μποτ πως περνούσε;»

Η ίδια αναφέρει ότι όταν ζήτησε κάλυψη από την αστυνομία της επειδή θα κινδύνευε με τον δράστη ελεύθερο, της είπε να πάνε να μείνουν αλλού: «Για το παιδί μας είπαν να το πάμε σε κάποια δομή. Δομή στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει και ούτε χαρτί μας δώσανε όπως ισχυρίστηκαν».

«Ηρθαμε με το παιδί εδώ στο σπίτι μου. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα πάω στον γιατρό και όταν γύριζα θα βρω το παιδί μου νεκρό κάτω από μια κουβέρτα», συνέχισε αναφερόμενη στο στυγερό έγκλημα και επεσήμανε, μιλώντας στο MEGA: «Την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά το είχε κλειστό και τρελάθηκα. Πήγα σπίτι και είδα σπασμένο το τζάμι και την πόρτα κλειδωμένη. Αυτός φεύγοντας πήρε και την τσάντα της Γωγώς και τα τηλέφωνα. Είχε το θράσος να κάνει κι όλες αυτές τις κινήσεις». «Είδα κάτω από την κουβέρτα ότι υπάρχει ένα πτώμα. Καταλαβαίνω ότι είναι το παιδί και άρχισα να φωνάζω σαν τρελή μέσα στο σπίτι»

Αναφερόμενη στο δράση δήλωσε ότι φεύγοντας πήρε τα κλειδιά της Γωγώς το πορτοφόλι και τις κάρτες το τηλέφωνο της κόρης της και του μικρού Μανώλη. Το παιδί μου το σκότωσε στην βεράντα και είχε το θράσος να μπει μέσα στο σπίτι και να κάνει όλες αυτές τις κινήσεις».

Ο καθ΄ομολογία δολοφόνος της 43χρονης ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δικηγόρος που να θέλει να αναλάβει την υπεράσπιση του 71χρονου.

Διαβάστε επίσης: Γυναικτοκτονίες: Ξέφυγαν από τους δυνάστες τους και περιγράφουν στο Documento – «Θα με άκουγε κανείς;»

Σαλαμίνα: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο γυναικοκτόνος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter