Σαλμάν Ρούσντι: Εκτός μηχανικής υποστήριξης, κατάφερε να μιλήσει

Σαλμάν Ρούσντι: Εκτός μηχανικής υποστήριξης, κατάφερε να μιλήσει

Ο συγγραφέας των “Σατανικών Στίχων” Σαλμάν Ρούσντι κατάφερε και μίλησε το Σάββατο  καθώς του αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη.

Μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από τον 24χρονο, ο συγγραφέας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, και έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ.

Ο Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος απειλείται με θάνατο από το 1989 που το Ιράν εξέδωσε σχετικό θρησκευτικό διάταγμα (φετφά) ένα χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου του συγγραφέα «Σατανικοί στίχοι», μαχαιρώθηκε δέκα φορές την Παρασκευή, σε μια επίθεση που προκάλεσε αγανάκτηση στη Δύση, αλλά χαιρετίστηκε από εξτρεμιστές στο Ιράν και το Πακιστάν.

Στη διάρκεια διαδικαστικής ακροαματικής συνεδρίασης στο δικαστήριο της Τσοτόκουα, ο Χάντι Ματάρ, 24 ετών, ο οποίος διώκεται για «απόπειρα φόνου και επίθεση», εμφανίσθηκε με τη μαυρόασπρη ριγέ στολή του καταδίκου, με χειροπέδες και μάσκα και χωρίς να πει λέξη, σύμφωνα με τους New York Times και φωτογραφίες του τοπικού Τύπου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter