Σάλος από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σαμποτάζ Αμερικανών αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σάλος από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σαμποτάζ Αμερικανών αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, σύμφωνα με το οποίο η αρμόδια επιτροπή που διερευνά τα αίτια της ‘τρύπας’ (μικρορωγμής) που είχε εντοπισθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 30 Αυγούστου με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή οξυγόνου, τείνει προς την εκδοχή που λέει ότι την έκαναν Αμερικανοί αστροναύτες με κατσαβίδι, για να επιστρέψουν πιο γρήγορα στη γη επειδή κάποιος από τους συναδέλφους τους ασθενεί, προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos), αλλά και του επικεφαλής της, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Roskosmos Βλαντίμιρ Ουσιμένκο, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει την εκδοχή αυτή, πριν ανακοινωθεί το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής που διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την μικρορωγμή στο διαστημόπλοιο Soyuz.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι πριν δημοσιευθεί το πόρισμα της ειδικής επιτροπής, οποιοιδήποτε ισχυρισμοί, οι οποίοι επικαλούνται «πηγές», είναι απορριπτέοι. Προσέθεσε μάλιστα ότι «η διάδοση εικασιών και φημών για το συμβάν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δεν βοηθάει το έργο των εμπειρογνωμόνων της Roskosmos και αποσκοπεί στο να υπονομεύσει τις συντροφικές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του ΔΔΣ».

Η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη δικές της πηγές, έγραψε χθες ότι η επιτροπή της Roskosmos που διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την μικρορωγμή στο διαστημόπλοιο Soyuz MC-09, βλέπει ως πρωταρχική εκδοχή τις σκόπιμες ενέργειες των αμερικανών αστροναυτών, οι οποίοι ήθελαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στη Γη, επειδή ένας συνάδελφος τους θα ήθελε να έχει κανονική νοσηλεία.

Ωστόσο ο Αμερικανός αστροναύτης Andrew Feustel διέψευσε κατηγορηματικά την εκδοχή σε συνέντευξη του στο ABC News. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το πλήρωμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Νομίζω ότι είναι απολύτως ντροπή και κάπως περίεργο, να χάνεις τον χρόνο σου σε τέτοια πράγματα και να λες ότι το πλήρωμα (του ISS) εμπλέκεται σ’ αυτό», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter