Σάλος από σκίτσο με σεξιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα για την Σερένα Ουίλιαμς (Video + Photo)

Σάλος από σκίτσο με σεξιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα για την Σερένα Ουίλιαμς (Video + Photo)

Ο Αυστραλός γελοιογράφος Μαρκ Νάιτ… διακωμώδησε την οργή της Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του US Open, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Στη γελοιογραφία του Νάιτ, διακρίνεται η Σερένα Ουίλιαμς να ρίχνει τη ρακέτα του στο έδαφος, στον τελικό του US Open, αφήνοντας όμως, σύμφωνα με την Ρόουλινγκ, σεξιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα, ενώ παράλληλα εμφανίζει τον διαιτητή Κάρλος Ράμος να ζητάει από την Ναόμι Οσάκα να την αφήσει να νικήσει.

«Η γελοιογραφία είναι για την κακή συμπεριφορά της στο γήπεδο (…) Δεν το έκανα για να δείξω κάτι άλλο για την Σερένα . Είναι μία πρωταθλήτρια», δήλωσε ο Αυστραλός στην Herald Sun.

https://www.youtube.com/watch?v=eo-GDzysQ9E

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Σερένα Ουίλιαμς δέχτηκε παρατήρηση για παράβαση με τον προπονητή της και για το σπάσιμο της ρακέτας μετά από το «θερμό» επεισόδιο με τον Κάρλος Ράμος. Η Αμερικανίδα απαίτησε από τον διαιτητή να της ζητήσει συγγνώμη, ενώ αργότερα τον αποκάλεσε «κλέφτη», για την αφαίρεση ενός πόντου που της επιβλήθηκε. Να θυμίσουμε ότι η Ουίλιαμς ηττήθηκε 2-0 από την Οσάκα.

«Εγώ τη σχεδίασα ως μια Αφρο-αμερικάνα γυναίκα. Είδατε αυτά τα αλλόκοτα κοστούμια όταν παίζει τένις», είπε ο Αυστραλός στο ABC.

«Δημιούργησε μία εικόνα με ρατσιστικά και σεξιστικά κίνητρα και κατάφερε να μετατρέψει τη δεύτερη μεγαλύτερη γυναίκα αθλήτρια σε ένα αντικείμενο», πρόσθεσε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στο λογαριασμό της στο Twitter.

Πάντως ο συντάκτης της Herald Sun, Ντέιμον Τζόνστον, υπερασπίστηκε τη γελοιογραφία και είπε ότι «δεν έχει καμία σχέση με το φύλο ή τη φυλή».

https://twitter.com/Knightcartoons/status/1039017329030393856

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter