Σάλος από τις αποκαλύψεις του Documento για Σαμαρά, Στουρνάρα, Άδωνη και την (δια)κυβέρνηση Novartis

Σάλος από τις αποκαλύψεις του Documento για Σαμαρά, Στουρνάρα, Άδωνη και την (δια)κυβέρνηση Novartis

Οι σημερινές αποκαλύψεις του Documento για τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Άδωνη Γεωργιάδη και την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis, δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση αφού φωτίζουν τη μεγάλη εικόνα ενός παζλ που μέρα με την ημέρα -και με τα νέα στοιχεία που φθάνουν συνεχώς στην προανακριτική της Βουλής από τους εισαγγελείς Διαφθοράς- μαρτυρά ότι βρισκόμαστε μπροστά στο σκάνδαλο των σκανδάλων.

Στο Documento που κυκλοφορεί στα περίπτερα, παρουσιάζονται νέα έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπήρξε μια κυβέρνηση που σε στενή επαφή με τη Novartis δεν υποχώρησε απλώς σε αιτήματα για χάρες, αλλά εξυπηρέτησε τον φαρμακευτικό κολοσσό, φτάνοντας στο σημείο να ψηφίζει νόμους που παραδίδονταν από την ίδια τη Novartis και της απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα:

-Ο Αντ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός αποδεικνύεται πλέον από τις επανειλημμένες παραδοχές της Novartis στα εσωτερικά έγγραφά της ότι είχε συμβούλους στελέχη της εταιρείας.

-Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται να εμπλέκεται το πρόσωπό του με τη Novartis λόγω της γυναίκας του, ήταν έμμισθος σύμβουλος της φαρμακευτικής.

-Ο δε Άδωνης Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας παραλάμβανε από τη Novartis σχέδια νόμου και τα έκανε νόμους του ελληνικού κράτους. Η πολυεθνική δεν ήταν ένας υποβολέας του αλλά κυβερνήτης του υπουργείου και κατάφερε να προωθήσει όλους τους στόχους της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter