Σάλος για κλήση Λαφαζάνη σε απολογία για κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Σάλος για κλήση Λαφαζάνη σε απολογία για κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κύμα συμπαράστασης στο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει προκαλέσει η κλήση του σε απολογία τη Μ. Πέμπτη για τη συμμετοχή του σε προ διετίας κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Πληθαίνουν οι φωνές που καταδικάζουν ως απαράδεκτες τις πρακτικές που ποινικοποιούν τους αγώνες. Πρόκειται όπως καταγγέλλουν για πολιτική δίωξη που στοχεύει στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ηδη συλλέγονται υπογραφές στήριξης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, καταγγέλοντας ότι « το εμφυλιακού τύπου “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”, που ανήκει στην Διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής (ΓΑΔΑ), για άλλη μια φορά,( έχει χαθεί πλέον ο αριθμός…), μεθοδεύει νέα δίκη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Την Μ.Πέμπτη (16.4.2020) είχε ορίσει, κατεπειγόντως μάλιστα, το τμήμα Προστασίας του Κράτους ως ημέρα κλήσης του Π.Λαφαζάνη για να απολογηθεί, με τις κατηγορίες διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού (άρθρα 45, 168 παρ. 1 ΠΚ, διατάραξης κοινής ειρήνης (και υποκίνηση) άρθρα 45, 189 παρ.2ΠΚ, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, από κοινού τετελεσμένης, και σε απόπειρα, (άρθρα 42, 45, 309-308 ΠΚ ).

Όλες αυτές οι κατηγορίες αναφέρονται στην συμμετοχή του Π. Λαφαζάνη σε μια δίκαιη, αγωνιστική και ειρηνική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που διεξαγόταν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και οι όποιοι πλειστηριασμοί, λόγω της κινητοποίησης ανεστάλησαν, τονίζουν οι συναγωνιστές του. «Ο στόχος, αυτής της απροκάλυπτης πολιτικής δίωξης, είναι προφανής και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των πολιτών και των κινημάτων, που αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, και δημοκρατία στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά κείμενο συμπαράστασης στο Π. Λαφανάζη. Και οι υπογράφοντες συμπληρώνουν: «Κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο, πίσω από την δήθεν δημοκρατική τους φρασεολογία, εν μέσω πανδημίας, και μπροστά στην επερχόμενη κρίση και τα νέα μνημόνια που ακολουθούν , επιχειρεί να μετατοπίσει την πολιτική κατάσταση της χώρας μας σε όλο και πιο αυταρχικές -αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις. Τους πληροφορούμε ότι ¨σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει¨. Θα είμαστε απέναντι, με όλες μας τις δυνάμεις. Όσοι θεωρούν, ότι η Ελλάδα είναι δυνατόν να επαναφέρει αυταρχικές και αντιδημοκρατικές καταστάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, πλανώνται πλάνην οικτράν ».

Με ανακοίνωσή του, και ο Περισσός καταδικάζει την κλήση με την μορφή του κατεπείγοντος του Π.Λαφαζάνη για απολογία από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για δραστηριότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, την στιγμή που αυτοί θα πάρουν την μορφή “πανδημίας” την επόμενη μέρα της καραντίνας. Τώρα να καταργηθεί το πλαίσιο που ποινικοποιεί τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, το οποίο θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ», σημειώνει το ΚΚΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , στελεχος της ΛΑΕ, πρώην βουλευτής και υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από τη Γενική Ασφάλεια Αθηνών τη Μ.Πέμπτη τα εξής: «Είμαι εδώ έξω από τη Γενική Ασφάλεια Αθηνών (ΓΑΔΑ) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όχι για να προσέλθω να απολογηθώ σύμφωνα με την κλήση που εν μέσω κρίσης και μεγαλοβδομαδιάτικα μου επεδόθη, στο αμαρτωλό Τμήμα για την προστασία του κράτους και του πολιτεύματος, για αστήρικτες και αυθαίρετες κατηγορίες που αφορούν τους αγώνες μου και τους αγώνες πολλών συναγωνιστών μου κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Δεν πρόκειται να “νομιμοποιήσω” με την παρουσία μου στη Γενική Ασφάλεια ένα μετεμφυλιακού τύπου τμήμα διώξεων, σκευωριών και ανωμαλίας, και εργαλείο αντιδημοκρατικών και αυταρχικών μεθοδεύσεων των κυβερνήσεων.

Δεν πρόκειται να απολογηθώ γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπόλογο και ένοχο. Είναι άλλοι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του τόπου και του λαού μας.

Δεν αισθάνομαι κατηγορούμενος. Αντίθετα, προσήλθα για να καταγγείλω στα μέσα ενημέρωσης τις σκευωρίες και τα αντικοινωνικά σχέδια, ως κατήγορος. Κατήγορος όλων εκείνων που υπηρετούν στη χώρα μου τις Τρόικες, ξένα αλλότρια συμφέροντα και τα συμφέροντα των τραπεζών και των funds.

Είμαι εδώ έξω από τη ΓΑΔΑ για να καταγγείλω στα μέσα ενημέρωσης, όσα δεν τηρούν σιγή ασυρμάτου, ότι σήμερα δεν είναι ο Λαφαζάνης που για άλλη μια φορά διώκεται, σε σειρά από στημένες δίκες που έχω χάσει τον αριθμό τους.

Στο πρόσωπό μου, αντίθετα, διώκονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, το δικαίωμα στην αντίσταση και τη διαμαρτυρία, το ιερό δικαίωμα στη λαϊκή στέγη, ο αγώνας ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Είμαι έξω από τη ΓΑΔΑ για να καταγγείλω ότι δεν είναι δυνατόν όσοι κατέκλεψαν και κατέστρεψαν αυτό τον τόπο να κυκλοφορούν ανενόχλητοι ελεύθερα και συχνά να βρίσκονται σε αξιώματα εξουσίας, ενώ και όσοι πήγαν στη φυλακή συνήθως σύντομα αποφυλακίστηκαν και οι μόνοι στην πολιτική ζωή που κάθονται στο σκαμνί να είναι εκείνοι που υπερασπίζονται τα σπίτια των φτωχών νοικοκυριών.

Είμαι έξω από τη ΓΑΔΑ για να καταγγείλω ότι το σκηνικό διώξεων που έχει στηθεί από το Σάββατο του Λαζάρου έως τη Μεγάλη Πέμπτη και δυστυχώς θα έχει και συνέχεια, έχει ως στόχο την κατάργηση κάθε ίχνους προστασίας της πρώτης κατοικίας και ένα τσουνάμι πλειστηριασμών μέσα στη νέα κρίση, που θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην ιδιοκατοίκηση σ’ αυτή τη χώρα και προετοιμάζει νέα μνημόνια φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα τους περάσει!

Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα υποστεί ξανά τη σταύρωση χωρίς να φέρει σύντομα και την Ανάσταση σ’ αυτόν τον τόπο, αντί να συμβιβαστεί εκ νέου με τη νεοαποικιοκρατία, τη μιζέρια και τον εξανδραποδισμό που του ετοιμάζουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter