Σάλος για τον γιο Νετανιάχου: Βρίσκεται στο Μαϊάμι ενώ επέστρεψαν 360.000 χιλιάδες έφεδροι

Σάλος για τον γιο Νετανιάχου: Βρίσκεται στο Μαϊάμι ενώ επέστρεψαν 360.000 χιλιάδες έφεδροι

Θύελλα αντιδράσεων με αφορμή το γιο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Γιαΐρ, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει στο Μαϊάμι, την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες έφεδροι επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν κατά της Χαμάς.

Ο 32χρονος Γιαΐρ Νετανιάχου βρίσκεται στη Φλόριντα τουλάχιστον από τον Απρίλιο, αφότου ο πατέρας του του είπε να σταματήσει να κάνει εμπρηστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις οποίες του έγιναν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση

«Εκείνος είναι στο Μαϊάμι, εγώ στην πρώτη γραμμή»

Την ίδια ώρα, περίπου 360.000 έφεδροι έχουν κληθεί να επιστρέψουν – πολλοί εκ των οποίων εγκατέλειψαν τα πάντα για να γυρίσουν πίσω στο Ισραήλ και να πολεμήσουν.

Αλλά ο Γιαΐρ παρέμεινε στο Μαϊάμι, προκαλώντας τον εκνευρισμό ορισμένων στρατιωτών.

«Ο Γιαΐρ απολαμβάνει τη ζωή του στο Μαϊάμι Μπιτς, ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή», δήλωσε στους Times ένας στρατιώτης, εθελοντής που υπηρετεί στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ. «Εμείς είμαστε αυτοί που αφήνουμε τη δουλειά μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας στην πατρίδα και τη χώρα. Τα αδέρφια μας, οι πατεράδες μας, οι γιοι μας, όλοι πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή, αλλά ο Γιαΐρ δεν είναι ακόμα εδώ. Αυτό δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ηγεσία της χώρας» συνέχισε.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να εγκαταλείψω τη χώρα μου, το λαό μου, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», είπε ένας άλλος έφεδρος, ο οποίος επέστρεψε αεροπορικώς στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ, αφήνοντας εκεί τη δουλειά του και την οικογένειά του. «Πού είναι ο γιος του πρωθυπουργού; Γιατί δεν βρίσκεται στο Ισραήλ; Είναι η στιγμή που πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όλοι πρέπει να δώσουμε το παρών, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρωθυπουργού» ανέφερε.

Δεν υπηρέτησε ως μάχιμος

Ο Γιαΐρ, ο οποίος έχει σπουδάσει θέατρο εκπλήρωσε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στο Ισραήλ, δουλεύοντας στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των IDF, αντί να αναλάβει μάχιμο ρόλο.

Οι Ισραηλινοί πολίτες υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο στρατό όταν συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, με τους άνδρες να υπηρετούν για 32 μήνες και τις γυναίκες για 24 μήνες.

Μετά την αρχική τους θητεία, πολλοί μπορούν να κληθούν εκ νέου για να υπηρετήσουν σε εφεδρικές μονάδες μέχρι την ηλικία των 40 ετών ή και πέραν αυτής, ιδίως σε περίπτωση εθνικής έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να αναπτυχθούν μαζί με τα τακτικά στρατεύματα.

Παρών και σε επίσημα ταξίδια 

Ο Γιαΐρ συμπεριλαμβάνεται αρκετές φορές στις επίσημες ή ημιεπίσημες συναντήσεις και ταξίδια του πατέρα του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ακολουθούν δύο φωτογραφίες, μία με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (23Ιανουαρίου 2020) και η δεύτερη από το ίδιο έτος (16 Ιουνίου) στην Αθήνα με την παρουσία και του γιου του Έλληνα πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου.

FILE – In this Jan. 23, 2020 file photo, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, 2nd left, his wife Sara, son Yair, left, and Russian President Vladimir Putin pose during a meeting, in Tel-Aviv, Israel, ahead of the World Holocaust Forum. As Israel’s scandal-plagued Prime Minister Benjamin Netanyahu stands trial for corruption, his 28-year-old son Yair, has emerged as a driving force in a vicious counterattack against critics and the state institutions prosecuting the longtime leader. Yair Netanyahu has become an almost daily fixture in the news, clashing with journalists on social media, threatening lawsuits against his father’s adversaries and posting online content deemed so offensive that Facebook briefly suspended his account. (Aleksey Nikolskyi, Sputnik Kremlin Pool Photo via AP, File)
Επίσημο δείπνο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και της συζύγου του Sara Netanyahu στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Επίσημο δείπνο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και της συζύγου του Sara Netanyahu στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter