Σάλος για τον μαέστρο της ΔΕΗ

Σάλος για τον μαέστρο της ΔΕΗ

Σε υπερβολική δημοσιοποίηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, το σάλο που προκλήθηκε από την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στη ΔΕΗ, την ώρα που στα νοικοκυριά της χώρας έφταναν τα «ραβασάκια» με τους «παραφουσκωμένους» λογαριασμούς της εταιρείας.

Σε συνέντευξή του στον Alpha 9.89 ο κ. Αδαμίδης εξήρε το έργο της χορωδίας και υποστήριξε ότι ο μηνιαίος μισθός των 1.875 ευρώ, που προβλέπεται για το μαέστρο της… δεν είναι προκλητικός.

«Γίνεται μια πρόσληψη, ο μισθός των 1.875 ευρώ δεν είναι προκλητικός. Είναι για έναν χρόνο ο μαέστρος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε ότι η «η χορωδία των ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ λειτουργεί από το 1978».

«Έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις με μοναδικές διακρίσεις. Είναι από τις πιο καταξιωμένες της χώρας, είναι περίεργο που ο κόσμος δεν την ήξερε. Συνόδευε την αποστολή της Ολυμπιακής Φλόγας η χορωδία, με εξαιρετικές ερμηνείες. Οι Έλληνες πολίτες δεν αντιτίθενται σε τέτοιου είδους δράσεις, το παράδοξο θα ήταν να αμειβόταν από χρήματα των πολιτών», σημείωσε επίσης και πρόσθεσε: «Αδικούμε τη χώρα μας με όλες αυτές τις ιστορίες. Έχει στοχοποιηθεί η εταιρεία. Έχω εκπλαγεί με τα δημοσιεύματα ότι “η ΔΕΗ με τέτοια χάλια προσλαμβάνει καλλιτεχνικό διευθυντή”».

«Εν μέσω τέτοιας λαίλαπας, η κυβέρνηση επιχειρεί να διορίσει 2.500 άτομα στη ΔΕΗ, επιχειρεί να μονιμοποιήσει 30 χιλιάδες, για άλλους 40 χιλιάδες, ίσως 60 χιλιάδες συμβασιούχους και τώρα το φλέγον και μέγα θέμα της Ελλάδος είναι ο διορισμός καλλιτεχνικού διευθυντή στη ΔΕΗ», σχολίασε η Ένωση Κεντρώων.

Η ιστορία της χορωδίας μέσα από τη ΔΕΗ

Από το 1978 που ιδρύθηκε η χορωδία, η ΔΕΗ ενισχύει με κάθε τρόπο οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια αυτή με αποτέλεσμα η χορωδία να έχει επιδείξει μέχρι σήμερα ένα πλούσιο μουσικό έργο, συμμετοχές σε σημαντικές εκδηλώσεις και συνεργασίες με διάσημους συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Β. Παπαθανασίου, Γ. Μαρκόπουλο κ.λ.π).

Η χορωδία της ΔΕΗ έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκό Στάδιο, Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, Λυρική σκηνή). Ακόμη, έχει πάρει μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις, όπως: στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών, το 2004, στην παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης και στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου το 1997 κι έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ στο εξωτερικό (Τσεχία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κύπρο κ.λ.π).

Τα μουσικά σύνολα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από μια ομάδα υπαλλήλων της ΔΕΗ που αγαπούσε το χορωδιακό τραγούδι. Έχουν πραγματοποιήσει πάρα πολλές εμφανίσεις στο πλαίσιο εκδηλώσεων που γίνονται σε χώρους όπου η ΔΕΗ δραστηριοποιείται, ως μια πολιτιστική προσφορά προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter