Σάλος με Αλβανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννενα που ειρωνεύεται τους χριστιανούς (Video)

Σάλος με Αλβανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννενα που ειρωνεύεται τους χριστιανούς (Video)

Ο διεθνής Αλβανός μέσος του ΠΑΣ Γιάννενα, Άντι Λίλα, είχε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης ενός ιμάμη στο ξενοδοχείο της εθνικής ομάδας της Αλβανίας στα Τίρανα, από έναν ιμάμη ομάδας.

Ο Λίλα χλεύασε τον χριστιανισμό κοροϊδεύοντας του τακτικούς αγιασμούς που γίνονται συχνά στον ΠΑΣ, παρέα με τον Ιμάμη και τον συμπαίκτη του στην εθνική Αλβανίας, Αρμάντο Σαντίκου. Οι τρεις τους συνομίλησαν για 15 λεπτά και μάλιστα η συζήτηση έγινε live μέσω Facebook. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής αφού χαιρέτησε με ισλαμικό ασπασμό, άρχισε να κοροϊδεύει τους συχνούς αγιασμούς που γίνονται στα Γιάννινα, λέγοντας πως «έκανα πίσω για να μην πέσει πάνω μου ούτε μια σταγόνα νερού». 

Στη συνέχεια κορόιδευε τους ιερείς και τον Μητροπολίτη που έκαναν τον αγιασμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν του φίλησα το χέρι αλλά το άρπαξα και το έσφιξα». Και μετά ειρωνευόταν και κορόιδευε τον τον προπονητή του στον ΠΑΣ, Γιάννη Πετράκη, αναφέροντας πως όταν η ομάδα ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη και το ματς με τον ΠΑΟΚ, θέλησε να κατευθύνει το λεωφορείο προς την Βέροια ώστε να προσκυνήσουν σε ένα μοναστήρι, με τους παίκτες να ταλαιπωρούνται αφάνταστα. «Παρότι είχε χιόνια στη Βέροια και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, ο προπονητής ήθελε να πάμε σε ένα μοναστήρι. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ. Όταν είδαμε τους εαυτούς μας στην κορυφή του βουνού, αναρωτηθήκαμε τι κάνουμε εδώ. Οι περισσότεροι παίκτες δεν ήθελαν να κάνουμε κάτι τέτοιο, είχαμε Αργεντινούς και Βραζιλιάνους που δεν είναι Χριστιανοί και δεν πάνε στην εκκλησία».

Και τέλος ο Λίλα ανάφερε ως πολύ αστείο, ένα περιστατικό από προπόνηση στα Γιάννενα, όπου είπε ότι ο πρώην συμπαίκτης του Πολ Κεϊτά κι ενώ είχε προηγηθεί αγιασμός, σημάδευε με τη μπάλα τον ιερωμένο που είχε μείνει να τους δει.

Τα ΜΜΕ της Αλβανίας χαρακτήρισαν «σκάνδαλο» και «ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας» τα καμώματα του Λίλα και ζητούν την την παραδειγματική τιμωρία του, όπως και του Αρμάντο Σαντίκου από τον προπονητή των «Αετών», Τζιάνι Ντε Μπιάζι.

Αρκετές ώρες μετά κι ενώ το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις ο ιμάμης που επισκέφτηκε τον Λίλα προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Σε ποστάρισμά του στο fb ζήτησε συγγνώμη για τις προσβολές και προσπάθησε να δικαιολογήσει τόσο τον εαυτό του όσο και τον Λίλα, αναφέροντας πως… έκαναν πλάκα! Ο δε Λίλα, άφαντος…

Έγραψε ο ιμάμης: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την δημοσιότητα που πήρε η συζήτηση μεταξύ εμένα και δύο φίλων παικτών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία δημοσιεύτηκε στα media, επιτρέψτε μου να εκφράσω την μετάνοιά μου για την παρεξήγηση του σκοπού αυτής της συνομιλίας.

Ως εκπρόσωπος της πίστης του Ισλάμ, θρησκευτικός ηγέτης και πατριώτης, ποτέ δεν θα επιτρέψω οι σκέψεις μου και οι απόψεις για άλλους κληρικούς και μέλη διαφορετικών δογμάτων, να μην ακολουθούν την διδασκαλία του Ισλάμ, που διδάσκει σεβασμό και ανοχή σε μέλη άλλων θρησκειών.

Εκφράζω ακόμη την μετάνοιά μου για το πώς έγινε αντιληπτή η συζήτησή μας, η οποία είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα, χωρίς κακή πρόθεση, γιατί τα αστεία επιτρέπονται στους εκπροσώπους της ισλαμικής πίστης.

Αρπάζοντας την ευκαιρία και ως άνθρωπος της πίστης, θέλω να εκφράσω την συγνώμη μου αν τα δικά μου λόγια ή των φίλων μου, προσέβαλαν τους Χριστιανούς φίλους μου και παράλληλα θέλω να εκφράσω την συγνώμη μου και να διαβεβαιώσω ότι ο σεβασμός μου και η εκτίμησή μου προς αυτούς, παραμένουν σταθερές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter