Σάλος με τον δεξιό δήμαρχο που θέλει να μιμηθεί τον Τραμπ υψώνοντας τείχος σε καταυλισμό Ρομά!

Σάλος με τον δεξιό δήμαρχο που θέλει να μιμηθεί τον Τραμπ υψώνοντας τείχος σε καταυλισμό Ρομά!

Σάλος έχει ξεσηκωθεί από την πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, ρατσιστική εξαγγελία του νέου δημάρχου Θερμαϊκού, Γιώργου Τσαμασλή, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, περί ανέγερσης τείχους γύρω από καταυλισμό Ρομά στα όρια του δήμου του. 

Ο κ. Τσαμασλής είπε επί λέξει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα σας λέω και το προχωράω και λίγο παραπάνω που ξέρω ότι είναι έξω από τα όρια, έξω από τη νομιμότητα, αλλά εγώ θα το κάνω, και θα ακουστεί τώρα πρώτη φορά από το δικό σας ραδιόφωνο, εγώ θα υψώσω τείχος εκεί, δεν θα μπορεί να πηγαίνει κανένας στην περιοχή αυτή».

Απαντώντας η  Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Αικατερίνη Γιάντσιου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά ανησυχία μου για την άνοδο της ρητορικής του μίσους εις βάρος των Ρομά. Οι συνεχείς αναφορές, τόσο στον επίσημο τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από πολιτικά πρόσωπα και ήδη εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υποκινούν το ρατσιστικό μίσος και εδραιώνουν τον διχασμό μεταξύ των πολιτών του κράτους.

Κρίνεται απαραίτητο, για τη διασφάλιση των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάσει ρατσιστικές αναφορές και σχόλια που προτρέπουν σε έκνομες ενέργειες. Τα προβλήματα που συναντώνται στους καταυλισμούς Ρομά αντιμετωπίζονται μέσω δράσεων που οδηγούν στην κοινωνική ένταξη και ομαλή συνύπαρξη και όχι στήνοντας τοίχους και αποκλείοντας περαιτέρω τους ήδη αποκλεισμένους.

Οι θεσμικοί εγγυητές της ασφάλειας των πολιτών και της λειτουργίας του κράτους δικαίου είναι οι αιρετοί, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Η συνειδητή καταστρατήγηση του ρόλου αυτού εκθέτει την Πολιτεία και εγκυμονεί κινδύνους». 

Να σημειωθεί ότι ο νεοεκλεγείς Γιώργος Τσαμασλής προέρχεται από τη ΝΔ, αλλά χωρίς κομματική στήριξη, σύμφωνα με την ένδειξη του συνδυασμού του στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών με τα εκλογικά αποτελέσματα, και ο συνδυασμός με τον οποίο κατέβηκε είχε το όνομα… ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ! Μαγικά ακροδεξιά πράγματα σκέφτεται πάντως από την πρώτη μέρα της θητείας του!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter