Σάλος με τροφή για σκύλους «ντοπαρισμένη» με βιταμίνη D, καταγγελίες ακόμα και για θανάτους ζώων

Σάλος με τροφή για σκύλους «ντοπαρισμένη» με βιταμίνη D, καταγγελίες ακόμα και για θανάτους ζώων

Αντιμέτωπη με την οργή ιδιοκτητών σκύλων είναι εταιρεία τροφών για κατοικίδια στις ΗΠΑ. Ιδιοκτήτες σκύλων καταγγέλλουν ότι τα κατοικίδιά τους πέθαναν ή αρρώστησαν μετά την κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής λόγω των αυξημένων ποσοστών βιταμίνης D.

Η εταιρεία έχει ήδη από τον Ιανουάριο ανακαλέσει οικειοθελώς παρτίδες και έχει προειδοποιήσει για σοβαρό κίνδυνο, ενώ και άλλες μάρκες έχουν προχωρήσει σε απόσυρση των προϊόντων τους τις τελευταίες εννιά εβδομάδες για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με το CBS.

Η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D είναι τοξική και μπορεί να οδηγήσει σε «σοβαρά προβλήματα υγείας» στα σκυλιά – συμπεριλαμβανομένης της νεφρικής δυσλειτουργίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Επειδή μπορεί να υπάρχει πάρα πολύ βιταμίνη D σε κονσερβοποιημένα προϊόντα για τους σκύλους συντροφιάς, η αμερικανική εταιρεία ανακαλεί τώρα τη συγκεκριμένη τροφή για σκύλους παγκοσμίως.

Στο Facebook και το Twitter, κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων αναφέρουν ότι τα κατοικίδια ζώα τους έχουν αρρωστήσει ή ακόμα και πέθαιναν όταν έφαγαν τις συγκεκριμένες τροφές.

Η δημοσιογράφος της Washington Post, Κέιτλιν Γκίμπσον για παράδειγμα, γράφει στο Twitter: «Αν ταϊζετε το σκυλί σας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες ανάκλησης. Το αγαπημένο μου κορίτσι πέθανε αφού έφαγε την τροφή έχοντας όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από βιταμίνη D».

Η εταιρεία αναγνωρίζει σε μια ανακοίνωση ότι ανάλυση αποκάλυψε αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D «εξαιτίας ενός σφάλματος προμηθευτή». Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως εμετό, απώλεια όρεξης, αυξημένη δίψα, αυξημένη ούρηση, ή απώλεια βάρους.

Η εταιρεία δημοσίευσε τη λίστα με τα προϊόντα και τους διαφορετικούς αριθμούς παρτίδων που έχουν ανακληθεί.

Εκτός από τη συγκεκριμένη εταιρεία, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ από τις αρχές Νοεμβρίου έχει δημοσιεύσει ανακλήσεις τροφών για σκύλους με αυξημένα ή δυνητικά αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D τουλάχιστον εννέα άλλων εταιριών.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων που ανησυχούν για τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D θα πρέπει να είναι προσεχτικοί όσον αφορά τα συμπτώματα που το κατοικίδιο ζώο τους εμφανίσει, κυρίως δίψα και συχνότερη ούρηση, δήλωσε η δρ. Ann Hohenhaus, η οποία την περασμένη Παρασκευή έστελνε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίστες των ανακληθέντων προϊόντων στους πελάτες του Κτηνιατρικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε το CBS.

Πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D αυξάνει το ασβέστιο, το οποίο προκαλεί βλάβη στα νεφρά των σκύλων, αλλά μια απλή εξέταση αίματος θα αποκαλύψει το πρόβλημα και υπάρχουν φάρμακα και θεραπείες για την αποβολή του ασβεστίου, δήλωσε η κτηνίατρος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «εντόπισε και απομόνωσε το σφάλμα του προμηθευτή», που αφορά ένα συγκεκριμένο μίγμα βιταμινών και ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόσθετος έλεγχος των προϊόντων της.

Τα προϊόντα διανεμήθηκαν σε καταστήματα λιανικής πώλησης, κτηνιατρεία, και στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι ξηρές τροφές, οι τροφές για γάτες της εταιρείας δεν επηρεάζονται από τα αυξημένα ποσοστά βιταμίνης D.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter