Σάλος στη Βρετανία από την αποφυλάκιση του βιαστή τουριστριών στην Κέρκυρα

Σάλος στη Βρετανία από την αποφυλάκιση του βιαστή τουριστριών στην Κέρκυρα

Εκτενή ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ ασχολούνται με την αποφυλάκιση ενός κατά συρροή βιαστή Βρετανίδων τουριστριών στην Κέρκυρα, που είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια κάθειρξη.

Τα δημοσιεύματα μιλάνε για την περίπτωση του Δημήτρη Ασπιώτη ο οποίος, σύμφωνα με την καταδθικαστική απόφαση  είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες βίασε.

Οι εφημερίδες Express και Sun φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τον Δημήτρη Ασπιώτη ο οποίος το 2012 καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι τότε σε βιαστή. H Sun κάνει μάλιστα λόγο για το το τέρας του Κάβου στον τίτλο της ενώ και η Express τον χαρακτηρίζει «κτήνος» που βίαζε κοπέλες από τη Βρετανία. Eπιπλέον η Sun αναφέρει πως ο Ασπιώτης εθεάθη σε μπαρ και επίσης φιλοξενεί και δήλωσή του. «Έχω γνωρίσει ένα κορίτσι τώρα και είναι η μόνη που με ενδιαφέρει», λέει και τονίζει πως λυπάται πολύ για όσα έκανε στο παρελθόν ενώ προσθέτει πως θα έκανε τα πάντα για να το άλλαζε.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Ασπιώτης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα. Ο Ασπιώτης είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών -από το 1997 μέχρι το 2005- αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις. Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά Αγγλικά “δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα”» κατέθεσε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ.

Η υπεράσπισή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις ανάγκες του». Δημοσιογράφος της Express συνάντησε επίσης τον Ασπιώτη ο οποίος υποστηρίζει ότι «δεν έχω πλέον σχέση με ναρκωτικά. Έκανα χρήση κοκαΐνης και έπαιρνα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν κάνω τέτοια χρήση τώρα, άρα δεν αποτελώ κίνδυνο».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Ασπιώτης εξέφρασε και τη λύπη του για ό,τι έκανε προσθέτοντας ότι «θα έκανα τα πάντα για να μην είχαν γίνει αυτά». Ωστόσο η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις που φέρονται να έχουν γίνει από τουρίστριες στο νησί οι οποίες δήλωσαν σοκαρισμένες στο άκουσμα της είδησης πως ο Ασπιώτης είναι και πάλι ελεύθερος.

Πηγή: lifo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter