Σάλος στην Ιταλία: Θύμα χάκερς η ιστοσελίδα της υπηρεσίας για τα έκτακτα επιδόματα λόγω κορονοϊού

Σάλος στην Ιταλία: Θύμα χάκερς η ιστοσελίδα της υπηρεσίας για τα έκτακτα επιδόματα λόγω κορονοϊού

Θύμα χάκερς έπεσε η ιστοσελίδα της ιταλικής υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας, την ώρα που χιλιάδες πολίτες συμπλήρωναν τις αιτήσεις τους για τα έκτακτα επιδόματα ενίσχυσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πασκουάλε Τριντίκο, η INPS (υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας) είχε λάβει 339.000 αιτήματα για τα επιδόματα των 600 ευρώ μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως οι χάκερς κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

«Κατά τις τελευταίες ημέρες είχαμε δεχθεί πολλές κυβερνοεπιθέσεις που προκάλεσαν μεγάλη πτώση του συστήματος. Συνέχισαν και σήμερα κι αναγκαστήκαμε να κλείσουμε την ιστοσελίδα», δήλωσε ο Τριντίκο στην κρατική ραδιοτηλεόραση RAI.

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα οικονομική κρίση που έχει προξενήσει η πανδημία του κορονοϊού, θέσπισε το επίδομα των 600 ευρώ για το οποίο μπορούν να καταθέσουν αίτηση όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι κι οι εποχικοί εργαζόμενοι.

Μολαταύτα, οι χρήστες που προσπάθησαν σήμερα να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της διαπίστωσαν δυσκολίες. Ορισμένοι ενημέρωσαν πως προσωπικά δεδομένα άλλων ανθρώπων εμφανίζονταν στην οθόνη όταν προσπαθούσαν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα πεδία.

Ο Τριντίκο δήλωσε πως ενημέρωσε την αστυνομία για την κυβερνοεπίθεση, η οποία εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας των ψηφιακών υποδομών της Ιταλίας, κατά τη μάχη που δίνει η χώρα ενάντια στον κορονοϊό. Πάντως δεν επεσήμανε εάν υπάρχει παραβίαση δεδομένων.

Το συγκυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δήλωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ερευνήσουν ποιος κρύβεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις. «Τα τσακάλια αυτά θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως», δήλωσε εμφατικά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Αντρέα Ορλάντο.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter