Σάλος στην Κίνα για την έκθεση με πρόσωπα Αφρικανών δίπλα σε άγρια ζώα (Video)

Σάλος στην Κίνα για την έκθεση με πρόσωπα Αφρικανών δίπλα σε άγρια ζώα (Video)

Μια έκθεση φωτογραφίας που δείχνει μαύρους ανθρώπους δίπλα-δίπλα με άγρια ζώα ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με αποτέλεσμα να αποσυρθεί καθώς διατυπώθηκαν ευθέως κατηγορίες για ρατσισμό.

«Αυτή είναι η Αφρική», ήταν ο τίτλος της έκθεσης η οποία άνοιξε στο Επαρχιακό Μουσείο του Hubei στην κινεζική πόλη Wuhan στην Κεντρική Κίνα, λίγο πριν από την Εθνική Ημέρα στις αρχές Οκτωβρίου,και μάλιστα έτυχε θετικής αποδοχής από ορισμένους κριτικούς. Ο Zhao Yingxin, πρόεδρος του China Photographic Publishing House, την χαρακτήρισε «οξυδερκή, έξυπνη και οπτικά διεισδυτική» προσθέτοντας ότι οι φωτογραφίες φαινόταν έτοιμες να «πηδήξουν έξω από την οθόνη».

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Yu Huiping, έναν μεγιστάνα των κατασκευών που έχει ταξιδέψει στην Αφρική πάνω από 20 φορές και έχει κερδίσει βραβεία για το έργο του ενώ είναι και αντιπρόεδρος της Ένωσης Φωτογράφων Hubei. Ο Γουάνγκ Γιουτζέν, ένας από τους επιμελητές της έκθεσης, δήλωσε πως οι συγκρίσεις με τα ζώα θεωρούνται συνήθως φιλοφρόνηση στην κινεζική κουλτούρα, σημειώνοντας πως στο ζωδιακό κύκλο οι άνθρωποι ταυτίζονται με τα ζώα ανάλογα με το έτος γέννησής τους.

Τις προσβλητικές αυτές φωτογραφίες εντόπισε αρχικά ένας χρήστης του Instagram από τη Νιγηρία, ο Έντουαρντ Ε Ντουκ. Σε ανάρτησή του, η οποία αργότερα αφαιρέθηκε, ρώτησε γιατί το μουσείο «έβαλε φωτογραφίες μιας συγκεκριμένης φυλής δίπλα σε άγρια ζώα». Πάντως πάνω από 141.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την έκθεση πριν αυτή τελικά διακοπεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter