Σάλος στη Γερμανία: Η αναφορά στους Ναζί οδηγεί σε παραίτηση τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Σάλος στη Γερμανία: Η αναφορά στους Ναζί οδηγεί σε παραίτηση τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Σε παραίτηση οδηγείται ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (DFB), Φριτς Κέλερ, ο οποίος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα σε μία αναφορά του στους ναζί. Ο Κέλερ έσπευσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη αλλά δεν μπόρεσε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και αποφάσισε να παραιτηθεί.

Ο Γερμανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον αντιπρόεδρο Ράινερ Κοχ, έναν δικαστή, ως «Φράισλερ», μια αναφορά στο διαβόητο δικαστή Ρόναλντ Φράισλερ, ο οποίος συμμετείχε στη διάσκεψη του Βάνζεε του 1942, όπου οι Ναζί καθάρισαν το σχέδιο «τελικής λύσης» για την εξόντωση των Εβραίων.

«Ο πρόεδρος Κέλερ σε δική του απόφαση αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης, που αναμένεται στις 17 Μαΐου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει στον αθλητικό δικαστή και μετά θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο Κέλερ πήρε την θέση του προέδρου το 2019, μετά την παραίτηση του Ρέινχαρντ Γκρίντελ, ο οποίος κατηγορήθηκε για δωροδοκία από Ουκρανό επιχειρηματία. Την θέση του προέδρου αναμένεται να πάρει ο Κοχ, ωστόσο μετά τις εκλογές του 2022 δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Η DFB είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία στον κόσμο με περισσότερα από επτά εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη. Η Γερμανία πρόκειται να φιλοξενήσει το EURO 2024.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter