Σάλος στη Νότια Κορέα με την σεξιστική διαφήμιση που παρουσιάζει γυναίκες ως αγελάδες (Video)

Σάλος στη Νότια Κορέα με την σεξιστική διαφήμιση που παρουσιάζει γυναίκες ως αγελάδες (Video)

Σε μία άκρως σεξιστική διαφήμιση προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της Νότιας Κορέας που απεικονίζει γυναίκες ως αγελάδες.

Το βίντεο της Seoul Milk δείχνει έναν άνδρα να κινηματογραφεί κρυφά μια ομάδα γυναικών σε ένα χωράφι, οι οποίες αργότερα μετατρέπονται σε αγελάδες.

Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και έτσι η εταιρία αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αποσύρει την διαφήμιση.

Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στην Νότια Κορέα σχετικά με τον σεξισμό και τα ζητήματα ευαισθησίας του φύλου, αλλά η κριτική δεν περιορίστηκε σε αυτό. Ορισμένοι εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για τον άνδρα που κινηματογραφούσε κρυφά την ομάδα γυναικών, με τα εγκλήματα κατασκοπείας στη Νότια Κορέα να έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, το «Molka» σύμφωνα με το BBC, έχει γίνει ιδιαίτερο πρόβλημα για τις γυναίκες στη Νότια Κορέα. Με τον όρο «Μolka» περιγράφονται μικροσκοπικές κάμερες, οι οποίες κρυφά και παράνομα τοποθετούνται σε κάποιο σημείο ώστε να βιντεοσκοπήσουν ή τραβήξουν ηδονοβλεπτικές εικόνες και βίντεο.

Το «Molka» είναι ένα από τα συνηθέστερα σεξουαλικά εγκλήματα στη Νότια Κορέα, καθώς κι ένας από τους πιο καθιερωμένους λόγους διαδηλώσεων και του κινήματος Me Too.

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter