Σάλος στην Ευελπίδων: Φάκελοι με άρσεις απορρήτου πεταμένοι στο έδαφος

Σάλος στην Ευελπίδων: Φάκελοι με άρσεις απορρήτου πεταμένοι στο έδαφος
Πηγή: newsit.gr

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν δεκάδες φακέλους άρσης τηλεφωνικού απορρήτου να βρίσκονται εκτεθειμένοι και χωρίς φύλαξη σε κτίριο της σχολής Ευελπίδων.

Δεκάδες φάκελοι που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κι αφορούν τις εντολές των δικαστικών αρχών ώστε να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις ατόμων που εμπλέκονται σε ποινικές και μη υποθέσεις, βρίσκονται εκτεθειμένοι και χωρίς φύλαξη σε κτίριο της σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με το newsit.gr, οι αιτήσεις και τα στοιχεία από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων είναι στοιβαγμένοι σε μια ντουλάπα, ενός χώρου των δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων. Μάλιστα κάποια από τα έγγραφα βρίσκονται πεταμένα στο έδαφος.

Φάκελος με άρση απορρήτου

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ντουλάπα είναι ξεκλείδωτη, με αποτέλεσμα να μπορεί σχεδόν ο οποιοσδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Και αυτό γιατί ο χώρος βρίσκεται δίπλα από κεντρικό διάδρομο του κτιρίου, ενώ η πόρτα δεν είναι κλειδωμένη.

Φάκελος με άρση απορρήτου

Από την πλευρά της η Εισαγγελία Πρωτοδικών με παρέμβασή στο Mega υποστηρίζει πως ο χώρος φυλάσσεται κανονικά και δεν είναι εκτεθειμένος.

Φάκελος με άρση απορρήτου

Πηγή: koutipandoras.gr

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter