Σάλος στις ΗΠΑ: Η Google έχει μυστική πρόσβαση στα ιατρικά στοιχεία εκατομμυρίων Αμερικανών

Σάλος στις ΗΠΑ: Η Google έχει μυστική πρόσβαση στα ιατρικά στοιχεία εκατομμυρίων Αμερικανών

Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη της Wall Street Journal πως η Google έχει στη διάθεσή της τους ιατρικούς φακέλους εκατομμυρίων ασθενών στις ΗΠΑ χωρίς ωστόσο, να έχει ενημερώσει τους ασθενείς ή τους γιατρούς.

Το σχέδιό ονομάζεται “Project Nightingale” και χάρης στη συνεργασία της Google με την Ascension, ιδιοκτήτρια 2.600 νοσοκομείων στις ΗΠΑ, δίνεται στον τεχνολογικό γίγαντα η πρόσβαση σε ιδιωτικές ιατρικές λεπτομέρειες, ονόματα και διευθύνσεις, χωρίς να χρειάζεται να ενημερώνει κανέναν.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η πρόσβαση στα δεδομένα δόθηκε για πρώτη φορά στην Google πέρυσι και το πρόγραμμα από τότε έχει επεκταθεί σε 21 αμερικανικά κράτη.

Η Google δικαιολόγησε το σχέδιό της λέγοντας ότι η πρόσβαση αυτή είναι «συνήθης πρακτική» και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) για τους γιατρούς, καθώς και στη βελτίωση της διαχείρισης των δεδομένων των ασθενών.

«Η συνεργασία της Google με την Ascension ακολουθεί τους κανονισμούς που ισχύουν σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα δεδομένα των ασθενών και παρέχεται αυστηρή καθοδήγηση σχετικά με την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και τη χρήση των δεδομένων» αναφέρει η Google.

«Ο εκσυγχρονισμός του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό καθήκον, με τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών», προσθέτει.

Η Ascension από την πλευρά της δήλωσε ότι η συμφωνία θα «βελτιώσει την εμπειρία των ασθενών και των καταναλωτών» με τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών της. Καθώς το περιβάλλον της υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να εξελίσσεται ταχέως, πρέπει να μετασχηματιστούμε για να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες και τις προσδοκίες εκείνων που υπηρετούμε, καθώς και στους φροντιστές μας και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο Eduardo Conrado, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στρατηγικής και καινοτομιών στην Ascension. 

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αποκαλύφθηκαν από την Wall Street Journal και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από τους The New York Times, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι «δεκάδες υπάλληλοι της Google» είχαν πρόσβαση στα ιδιωτικά αρχεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter