Σαμαρά τα εξώδικα είναι εύκολα, η αξιοπρέπεια είναι το δύσκολο

Σαμαρά τα εξώδικα είναι εύκολα, η αξιοπρέπεια είναι το δύσκολο

Δικαστικές αποφάσεις και εξώδικα επικαλέστηκε ο Σαμαράς για την υπόθεση της καθηγήτριας που εκδιώχθηκε από το Κολλέγιο όταν προέκυψε το θέμα της αντιγραφής του γιου του. Όλα τα επικαλέστηκε εκτός από αξιοπρέπεια. Και επειδή αυτή ακριβώς του λείπει ας δούμε τα γεγονότα.

Ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, ο γιος Σαμαρά πιάστηκε να αντιγράφει. Έκανε ό,τι ακριβώς κάνει κάποια στιγμή το 99% των μαθητών. Ξαφνικά όμως η καθηγήτρια που τον έπιασε βρέθηκε εκτός Κολλεγίου Αθηνών. Στο Κολλέγιο Πρόεδρος ήταν ο αδελφός Σαμαρά. Η καθηγήτρια θεώρησε την απόλυσή της εκδικητική και κατέφυγε τα δικαστήρια. 

Στη δικαστική απόφαση που βγήκε και την οποία επικαλείται ο Σαμαράς, ο δικαστής αποφαίνεται πως δεν τηρήθηκε η διαδικασία που πιστοποιούσε πως ο γιος του Σαμαρά έκανε αντιγραφή άρα δεν μπορεί να κάνει αποδοχή πως υπήρξε εκδικητική απόλυση. Συγκεκριμένα περιγράφοντας το περιστατικό στην απόφαση, γράφει πως η καθηγήτρια δεν ενημέρωσε τη διεύθυνση για την αντιγραφή ώστε να καταγραφεί το γεγονός και να μηδενιστεί το γραπτό, αλλά σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια γιατί το περιστατικό αφορούσε το συγκεκριμένο παιδί και ήταν πολύ πιθανό να υπάρξουν συνέπειες. Την απόφαση να μη εκτεθεί το παιδί πήραν όλοι οι καθηγητές, πράγμα που τελικώς «πλήρωσε» νομικά η καθηγήτρια αφού δεν πιστοποιήθηκε επισήμως με βάση τον κανονισμό το περιστατικό της αντιγραφής και δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η εκδικητική απόλυση. Το περιστατικό έγινε δηλαδή αλλά δεν καταγράφηκε δεόντως υπηρεσιακά ώστε να μπορέσει και αυτή να πει πως η απόλυσή της έγινε εξαιτίας του.

Διαβάστε επίσης: Έτσι απολύθηκε η εκπαιδευτικός που έπιασε το γιό του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει

Ως εδώ λοιπόν έχουμε ένα παιδί που αντιγράφει όπως κάνουν πολλά παιδιά, τους καθηγητές που δεν τον τραβάνε ως το τέλος (ίσως επειδή έχουν να κάνουν με το Σαμαρά) και την καθηγήτρια που βρίσκεται εκτός Κολλεγίου που διοικεί ο αδελφός Σαμαρά μετά το περιστατικό. Εδώ να σημειώσουμε πως εναντίον της διοίκησης του Κολλεγίου και του Αλέξανδρου Σαμαρά, υπάρχει δικαστική απόφαση καταπέλτης Αμερικανικού Δικαστηρίου για το πώς χρησιμοποιούσαν το Κολλέγιο και πώς καταστρατηγούσαν τους κανονισμούς λειτουργίας του. Η απόφαση αυτή καταγράφει ένα όργιο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Σαμαράς κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το Documento για την… επιστολή της ΟΙΕΛΕ

Πάμε πίσω στην υπόθεση υιού Σαμαρά. Η υπόθεση της αντιγραφής είχε ξεχαστεί ενώ η καθηγήτρια που εκδιώχθηκε απεβίωσε. Ώσπου μια φωτογραφία του γιού Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται σε εστιατόριο με τον πατέρα και την μητέρα του δημοσιεύεται στα social media και από στο site του στενού συνεργάτη του Σαμαρά Γιώργου Μουρούτη.

Διαβάστε επίσης: Το Documento και οι επιλεκτικές απειλές του Αντώνη Σαμαρά

Τα σχόλια όμως μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας ήταν αρνητικά αφού οι σχολιαστές θύμιζαν πως «είναι ο γιος που αντέγραφε και την πλήρωσε η καθηγήτρια που τον έπιασε. Ο Μουρούτης που στο παρελθόν έχει δημοσιεύσει φωτογραφία με κόσμο στα ΚΤΕΛ Κωνσταντινούπολης ως μετακινήσεις ψηφοφόρων για το δημοψήφισμα (δείτε εδώ) αφού δημοσίευσε τη φωτογραφία με τον πιτσιρικά στη συνέχεια όταν το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο τύπου lifestyle κατέκρινε τους σχολιαστές στη διαδικασία που ο ίδιος εγκαινίασε, και χαρακτήρισε την εξέλιξη «σχέδιο του Μαξίμου».

Διαβάστε επίσης: Καταπέλτης η απάντηση της ΟΙΕΛΕ στον Σαμαρά: Η πρόκληση του «ισχυρού» δεν έχει όρια – Να ανοίξει δημόσια ο φάκελος της υπόθεσης Μπουλούτα

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει σε όλα αυτά στη μνήμη της θανούσας συναδέλφου του και με ανακοίνωσή του κατέγραψε τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην αποπομπή της εκπαιδευτικού από το Κολλέγιο Αθηνών. Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια ακόμη επίδειξη πολιτικού κουτσαβακισμού έστειλε εξώδικο στο Μιχάλη Κουρουτό και φυσικά στο Documento που δημοσίευσε την ανακοίνωση, αλλά σε κανένα άλλο Μέσο που δημοσίευσε την ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Πρώην διευθυντής του Kολεγίου απαντά στον Αντώνη Σαμαρά: Ευτελίζεις την αριστεία, εσύ και το κόμμα σου

Αφού τελειώσαμε με την εξιστόρηση των γεγονότων ας πάμε στην αξιοπρέπεια. Αυτή που δεν έχει ο Σαμαράς. Την αξιοπρέπεια να εξηγήσει στο παιδί του πως τα λάθη είναι ανθρώπινα ειδικά στην ηλικία των 15 χρόνων και πως έπρεπε να προσέχει περισσότερο από κάθε άλλο να είναι αξιοπρεπής γιατί φέρει ένα όνομα. Την αξιοπρέπεια να τηλεφωνήσει στην εκπαιδευτικό και να τη συγχαρεί για το θάρρος της να δράσει παιδευτικά στο γιο του. Την αξιοπρέπεια να μην επιτρέψει να εκδιωχθεί η εκπαιδευτικός και την αξιοπρέπεια να επιστήσει στον αδελφό του τον κίνδυνο από αυτό που έκανε. Την αξιοπρέπεια να μην επιτρέψει να δοθεί συνέχεια στο θέμα τη στιγμή που ο «εχθρός» ως νεκρός δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και τέλος την αξιοπρέπεια του δημοσίου προσώπου που έχει το ηθικό ανάστημα και το θάρρος να μην βάζει το παιδί του σε μια νέα περιπέτεια υποσχόμενος δίκες στις οποίες μοιραία θα αναπαραχθεί και θα αποκαλυφθεί όλη η ιστορία με επίκεντρο το ίδιο του το παιδί.

Είναι άγνωστο αν ο Σαμαράς βλέπει την υπόθεση ως μια νέα άσκηση που τον επιβεβαιώνει ως σκιώδη πρόεδρο της ΝΔ ή ζει την πλήρη παράνοια αφού έφτασε στο σημείο να κατηγορεί το Μαξίμου γιατί (άκουσον άκουσον) ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ έβγαλε μια ανακοίνωση την οποία ο Τύπος ως όφειλε δημοσίευσε. Ο Σαμαράς όπως και οι ομοϊδεάτες του που σε κάθε πτυχή της δράσης των οικογενειών τους ανακαλύπτουν μια επίθεση στα γυναικόπαιδα, πρέπει για μια φορά να δουν τον καθρέφτη τους. Κανένας δεν κυνηγά τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Αντιθέτως, οι γυναίκες, τα παιδιά τους, οι οικογένειές τους δεν δείχνουν το βαθμό αξιοπρέπειας και προσοχής που πρέπει να έχουν οι οικογένειες των πολιτικών. Έτσι αντί να είναι βασανιστικά προσεκτικοί και αξιοπρεπείς, σπέρνουν offshore, ανακατεύονται με πίτουρα αλλά κυρίως με χρήμα και Novartis και αντικαθιστούν τη σεμνότητα με το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Ναι, ξέρω, ένας βασιλικός που ποτίζεται μαζί με τη γλάστρα και που δεν ξέρει τι θα πει αξιοπρέπεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter