Σαμαράς και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έκαναν ξανά λίμνη την Κωπαΐδα (εικόνες)

Σαμαράς και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έκαναν ξανά λίμνη την Κωπαΐδα (εικόνες)

Ήταν λίγο πριν τις Ευρώ-Εκλογές του 2014, όταν ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε πανηγυρικά ότι στα πλαίσια του δημοσιονομικού εξορθολογισμού και της συρρίκνωσης του Δημοσίου “έκλεισε” τον οργανισμό αποξήρανσης της Λίμνης Κωπαΐδας, λίμνης που όπως τόνιζε τότε, είχε αποξηρανθεί από το 1931!

Πέντε χρόνια μετά, η Κωπαΐδα έγινε λίμνη ξανά. Δεύτερη φορά μέσα σε 4 χρόνια πλημμύρισε σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Όλες οι εν εξελίξει καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς & είναι σχεδόν βέβαιο πια ότι οι αγρότες δε θα μπορέσουν να σπείρουν τα αγροτεμάχια τους.

Από το 2014, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναλάβει την διαχείριση ολόκληρου του Κωπαϊδικού πεδίου και προφανώς φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την ανυπαρξία ορθού ελέγχου, μέτρων συντήρησης των ειδικών μηχανημάτων αλλά και σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φέρει ακέραια την ευθύνη για την μη ύπαρξη αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και τη μη εφαρμογή προβλεπόμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αγρότες, επίσης, επισημαίνουν ότι δε χρησιμοποιήθηκαν ούτε τα αντλιοστάσια για την άντληση των υδάτων από τα αγροτεμάχια & δεν έγιναν ούτε οι απαιτούμενες ενέργειες, όπως το κλείσιμο των κλειδιών των καναλιών, όπου απαιτούνταν.

Οι αγρότες βρίσκονται στα πρόθυρα γενικευμένης καταστροφής, μιας κι η καλλιέργεια τους την τρέχουσα περίοδο καθίσταται αδύνατη. Ζητούν αρχικά λύσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους εμπλεκόμενους φορείς & ακολούθως καταλογισμό ευθυνών στους υπαίτιους της καταστροφής.

Υ.Γ: Όλα αυτά ενώ οι αγρότες πληρώνουν κανονικότατα τις ανταποδοτικές εισφορές τους στην Περιφέρεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter