Σαμαράς, το συμπαθητικό φαντασματάκι

Σαμαράς, το συμπαθητικό φαντασματάκι

Βγήκε ο κύριος Αχιλλέας Μπέος και είπε ότι τις διαφορές του τις λύνει ως άντρας (αυτός και δέκα μπράβοι του από τη μία μεριά και ένας άλλος μόνος από την άλλη) και θυμήθηκα τον Αντώνη Σαμαρά που δήλωνε παλιά και αυτός της αντρικής σχολής. Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού έμεινε στην Ιστορία, αλλά είναι άτυχος γιατί πλέον η Ιστορία δεν γράφεται από αυτόν. Όταν μάλιστα ψελλίζει κατά καιρούς κάτι για να δηλώσει παρών και ανυποχώρητος, μάλλον μειδιάματα προκαλεί παρά ιστορική ανατριχίλα όπως ενδεχομένως υποθέτει ο ίδιος.

Από την ημέρα που ανέλαβε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το φάντασμα του Σαμαρά πλανιέται (κατά τους σαμαρικούς) πάνω από τη χώρα. Μια αόρατη απειλή που έχει πλέον την ισχύ αστικού μύθου, αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο για τον Κυριάκο, ο οποίος μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να πέσει, κατά πώς έπεσε ο πατέρας του από τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ενώ τον Σαμαρά ούτε τον είδαμε, ούτε τον ακούσαμε, το φάντασμά του είναι εδώ, έτοιμο να τρομοκρατήσει το σύμπαν Μητσοτάκη. Περιδιαβαίνει το Όρουτς Ρέις ανενόχλητο στο Αιγαίο; Εμφανίζεται η φήμη ότι ο Σαμαράς θα επιφέρει χτύπημα στον Κυριάκο για την υποχωρητικότητά του. Γίνονται συζητήσεις στο Βερολίνο με κρυφή ατζέντα που αναιρεί την εξωτερική πολιτική δεκαετιών; Ο Σαμαράς ακούγεται ότι βράζει και θα εκραγεί. Αποστρατικοποιούνται τα νησιά προς όφελος του Ερντογάν και εξαφανίζεται η Κύπρος από τις εθνικές ιεραρχήσεις; Βγαίνει η φήμη ότι θα τον τσακίσει ο Αντώνης τον γόνο.

Ώσπου ο Σαμαράς, με την ευκαιρία εορτασμού των γενεθλίων της εφημερίδας «Σημερινή» στην Κύπρο, εμφανίζεται με άρθρο με το οποίο υποτίθεται ότι τρίζει τα δόντια στον Μητσοτάκη. Ιδού τι λέει στο άρθρο:

«Αυτήν την περίοδο γράφονται και λέγονται πολλά. Ότι δήθεν τα ελληνοτουρκικά είναι παγιδευμένα στο άλυτο κυπριακό πρόβλημα. Ακόμα και ότι θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα με την Τουρκία, αφήνοντας πίσω της την Κύπρο. Οφείλω, επομένως, ως πρώην Πρωθυπουργός να επισημάνω με αίσθημα πολιτικής ευθύνης τα εξής: Η αιτία, για την οποία δεν επιλύθηκαν τα Ελληνοτουρκικά, δεν είναι η αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, αλλά ο ίδιος λόγος, που δεν λύνεται το Κυπριακό. Δηλαδή η τουρκική επεκτατική πολιτική».

Διαβάστε επίσης: Προειδοποιητικές βολές Σαμαρά κατά Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και Κύπρο

Ούτε γράφονται ούτε λέγονται πολλά κύριε Σαμαρά μου. Γίνονται πολλά, τα οποία μάλιστα τα αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος. Ο Μητσοτάκης προχωρά σε αποστρατικοποίηση των νησιών και σε κατά τον Ερντογάν «ομαλοποίηση» όπως αποκαλύπτει σήμερα η Yeni Safak, χωρίς να διαψεύδεται δυστυχώς. Η Κύπρος για μια ακόμη φορά «κείται μακράν» και αυτό δεν γράφεται και λέγεται απλώς, αλλά είναι ολοφάνερο. 

Τι περιμένει ο Σαμαράς για να βγει ευθέως απέναντι στην πολιτική της υποχωρητικότητας και να προστατεύσει τη χώρα, τον πολιτικό του χώρο και τους οπαδούς της αντρικής σχολής; Γιατί είναι όλο μισόλογα και απειλές; Μήπως τελικώς δεν υπάρχει Σαμαράς, αλλά μόνο ένα φάντασμα του Σαμαρά, το οποίο αμολάει κανέναν χρησμό ή εξ αντανακλάσεως απειλή, όχι για να αλλάξει την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη, αλλά για να εξασφαλίσει καμιά εξυπηρέτηση; Μήπως πρόκειται για τον Κάσπερ το συμπαθητικό φαντασματάκι, που κάνει κατά καιρούς φασαρία για να του απευθυνθούν και να του πουν ότι το υπολήπτονται; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter