Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Μακριά από το ...κέντρο

Σαμαράς:Είμαστε συντηρητικοί και φιλελεύθεροι

Αυστηρές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με την απόλυτη υπεράσπιση του συντηρητικού και φιλελεύθερου προφίλ του κόμματος, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

Αφήνοντας να διαφανούν ξεκάθαρα οι διαφωνίες του προς τη στρατηγική των ανοιγμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το κέντρο, πολλές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε, καταχειροκροτούμενος, 'είμαστε συντηρητικοί και φιλελεύθεροι' ορίζοντας έτσι πως η ΝΔ θα πρέπει να επιστρέψει στην κομματική της περιχαράκωση...

Υπερασπιζόμενος ένα 'νέο πατριωτισμό' δομημένο στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες του κόμματος σε συνδυασμό με τις νέες προκλήσεις υποστήριξε ότι “ο σύγχρονος πατριωτισμός θα φέρει θα φέρει νέες κοινωνικές δυνάμεις'... "Είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί και έχουμε την υποχρέωση να εξαφανίσουμε τα άβατα στα Εξάρχεια, την ανομία και τους Ρουβίκωνες", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ.Σαμαράς υπεραμύνθηκε πολλές φορές της κυβερνητικής του θητείας και επιτέθηκε άλλες τόσες στην κυβέρνηση. Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν, αίσθηση προκάλεσε η χείρα φιλίας που έτεινε στους καραμανλογενείς της ΝΔ, όταν δήλωσε πως ο Ερντογάν δεν ήγειρε αξιώσεις για τη συνθήκη της Λωζάνης ούτε επί κυβέρνησης Καραμανλή ούτε επί της δικής του θητείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.