Σάμος: Δεν εμπνέει ανησυχία ο πρωινός σεισμός – Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας (Video)

Σάμος: Δεν εμπνέει ανησυχία ο πρωινός σεισμός – Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας (Video)

Καθησυχαστικός είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε, το πρωί του Σαββάτου (27/01), στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» στην ΕΡΤ, ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε: «Δεν ανησυχούμε, είναι ένας σεισμός πολύ μικρότερος από τον σεισμό που είχαμε στη Σάμο, το 7,2, το 2019. Ήταν ένας σεισμός που ουσιαστικά έγινε σε ένα παρακλάδι εκείνου του καταστροφικού σεισμού. Αυτό το ρήγμα δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάποιον μεγάλο σεισμό, αλλά και στην περίπτωση που μπορεί να εκδηλωθεί κάποιος μεγαλύτερος [σ.σ. σεισμός], θα εκδηλωθεί προς την πλευρά της Τουρκίας. Δεν μας προβληματίζει στη Σάμο».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουμε επικοινωνήσει με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και με τους φορείς, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Αισθητός σεισμός στη Σάμο

Σημειώνεται ότι σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου (27/01), κοντά στη Σάμα, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκαλώντας την ανησυχία στους κατοίκους του νησιού αλλά και των τουρκικών παραλίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 07:19 π.μ., με επίκεντρο τα 25 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου.

Ακόμα, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 12,9 χιλιόμετρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter