Σάμος: Πάνω από 60 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον ισχυρό σεισμό

Σάμος: Πάνω από 60 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον ισχυρό σεισμό

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σάμου έχουν καταγραφεί πάνω από 60 μετασεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί αλλά και τα τουρκικά παράλια, με δραματικό ως τώρα απολογισμό συνολικά 26 νεκρούς σε Ελλάδα και Τουρκία και πάνω από 800 τραυματίες. 

Μετά τα μεσάνυχτα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 6 μετασεισμοί, όλοι πάνω από 3 Ρίχτερ, ενώ ο πιο πρόσφατος ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αιγαίο, στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου, ή 271 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, καταγράφηκε στις 07:31 από τους σεισμογράφους.

Ο πιο ισχυρός μετασεισμός ήταν 5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα, στη θαλάσσια περιοχή 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σάμου.

Κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου είναι το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τους επιστήμονες οι οποίοι το παρακολουθούν, αν και μετασεισμικές δονήσεις εκτιμάται ότι θα συνεχίζονται για τουλάχιστον έναν μήνα μετά. 

Οι κάτοικοι του νησιού διανυκτέρευσαν οι περισσότεροι έξω από τα σπίτια τους και μακρά από τις περιοχές που έχουν κριθεί επικίνδυνες καθώς υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές και μπορεί να καταρρεύσουν με έναν ισχυρό μετασεισμό.

Εκτός από τα δυο νεκρά παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών ένα 14χρονο παιδί που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σάμο στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού, ενώ και μια γυναίκα τραυματίας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή. Συνολικά 9 άτομα είναι οι τραυματίες όλοι τους με ορθοπεδικά τραύματα στην προσπάθειά τους να βγουν από τα σπίτια τους την ώρα του σεισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter