Σάμος: Την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ ζητούν οι αρχές μετά τη φωτιά (Video)

Σάμος: Την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ ζητούν οι αρχές μετά τη φωτιά (Video)

Την άμεση αποσυμφόρηση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Σάμο ζητούν οι αρχές μετά τα χθεσινά επεισόδια όπου τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ σημειώθηκαν και υλικές ζημιές. 

Από τη χθεσινή πυρκαγιά στο ΚΥΤ, ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού κάηκε ενώ χιλιάδες αιτούντες άσυλο μετακινήθηκαν σε ανοιχτούς χώρους αλλά και μέσα στην πόλη. Πολλοί δε από αυτούς κοιμήθηκαν σε διάφορα μέρη της παραλιακής οδού της Σάμου, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη, φοβούμενοι να επιστρέψουν στο ΚΥΤ, ενώ και οι σκηνές τους είχαν καταστραφεί από τη φωτιά.

«Πρόκειται για μια πόλη 7.000 κατοίκων που φιλοξενεί άνω των 6.000 μέσα στον ιστό της πόλης. Η αναταραχή ξεκίνησε μέσα στην πόλη μεταξύ δύο εθνοτήτων με τρεις τραυματίες και μεταφέρθηκε μέσα στο ΚΥΤ, όπου υπήρξαν σε δύο σημεία εστίες πυρκαγιάς» ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στο OPEN.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «όλοι οι ένοικοι του ΚΥΤ μετέβησαν στην παραλιακή λεωφόρο, οι κάτοικοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αίματα στο δρόμο… Μια πόλη σε μικρογραφία του τι συμβαίνει στη Συρία. Γίνονται συμβάντα καθημερινώς, αλλά αυτό το γεγονός θα έχει πολλές επιπτώσεις γιατί ήδη οι αρχές της πόλης είναι ξεσηκωμένες. Η κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο είναι τραγική, η κυβέρνηση πρέπει να επιληφθεί του θέματος».

Χθες αργά το βράδυ σε σύσκεψη των τοπικών Αρχών στο δημαρχείο της Σάμου αμέσως μετά το σβήσιμο της φωτιάς αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, αφού χιλιάδες αιτούντες άσυλο δεν έχουν σήμερα πού να μείνουν.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Σάμο τα σχολεία σήμερα παραμείνουν κλειστά.

Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διέμεναν μέχρι χθες το βράδυ, σε υποδομές για 650 φιλοξενουμένους, περί τα 5.700 άτομα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter