Σαν εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μίλησε από το βήμα της Βουλής ο Γεωργιάδης

Σαν εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μίλησε από το βήμα της Βουλής ο Γεωργιάδης

Σε παράλληλο σύμπαν κινήθηκε η ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος κατά διαστήματα ξέφυγε τελείως από το πλαίσιο της συζήτησης και αναφέρθηκε στα κάπιταλ κοντρόλ στη Βενεζουέλα, την περιβόητη φωτογραφία του Π. Καμμένου σε καζίνο του Λονδίνου αλλά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος. Όταν όμως αποφάσισε να μιλήσει για το νομοσχέδιο, τοποθετήθηκε σαν να ήταν μέλος της Ιεράς Συνόδου.

Αφού χαρακτήρισε «ονείρωξη» το νομοσχέδιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, καθώς -όπως είπε- δήθεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των διεμφυλικών και την ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Αιτιολόγησε το σκεπτικό του με το επιχείρημα πως η κυβέρνηση έκανε το νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο αριστερό γινόταν για να ισορροπήσει με την επένδυση του Ελληνικού στο εσωκομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριταί» είπε αυτολεξεί και συμπλήρωσε πως «τα ψηφαλάκια σας νοιάζουν στην Αριστερά».

Σε εκείνο το σημείο βουλευτές της πλειοψηφίας αντέδρασαν, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να ζητά τη βοήθεια του προεδρείου. «Χρήζω προστασίας κ. πρόεδρε» είπε. Εν συνεχεία, καταφέρθηκε κατά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος «αποφάσισε να απόσχει της συζητήσεως» γιατί δεν θέλει να μπει στο κάδρο. Μάλιστα, παρέθεσε την άποψη πως υπάρχει νομοτέλεια στο σύμπαν γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πήγε στην Βραζιλία, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- είναι η κατεξοχήν χώρα για τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου.

«Άθεοι είστε και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε ως άθεοι για την εκκλησία» φώναξε ως άλλος εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και όχι της ΝΔ. Σημείωσε δε πως για την εκκλησία «θα μιλάμε εμείς που την σεβόμαστε και την αγαπάμε. Εσείς, δεν έχετε καμία δουλειά με την εκκλησία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως η ΝΔ έχει καταθέσει τις δικές της προτάσεις, οι οποίες είναι σύμφωνες με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Και δεν έχει κανένα λόγο η δική μας χώρα να ξεπεράσει αυτή την απόφαση και να πρωτοτυπήσει» υποστήριξε και έκλεισε το λόγο του απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Αν επιζητάτε τη συναίνεση και την προστασία αυτών των ανθρώπων να τις κάνετε αποδεκτές, αλλά δεν θα τις κάνετε γιατί θα χάσετε την ευκαιρία να έχετε αριστερό πρόσημο και να κάνετε παιχνίδι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter