Σαν σήμερα: 110 χρόνια από το πρώτο παιχνίδι στο Old Trafford

Σαν σήμερα: 110 χρόνια από το πρώτο παιχνίδι στο Old Trafford

Εκατόν δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τον πρώτο αγώνα στο Old Trafford.

Μία ημέρα σαν σήμερα στις 19 Φεβρουαρίου 1910, το περίφημο στάδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας από τους διάσημους και εντυπωσιακούς χώρους στον παγκόσμιο αθλητισμό, φιλοξένησε το πρώτο του παιχνίδι ενάντια στη Λίβερπουλ, που κατέληξε σε ήττα (3-4) για την οικοδέσποινα.

Έκτοτε ακολούθησαν ιδιαίτερες στιγμές γεμάτες ιστορία, που αναβιώνει η ειδική έκεθση που θα υπάρχει έως το τέλος της εβδομάδας στο μουσείο της αγγλικής ομάδας.

Αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, διεθνείς αναμετρήσεις, τελικοί του αγγλικού Κυπέλλου, ο τελικός του UEFA Champions League, καθώς και πολλές άλλες μη ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπως ματς πυγμαχίας και συναυλίες με ροκ, έγιναν εκεί

Στο Old Trafford, που ψηφίστηκε το καλύτερο στην Premier League την περασμένη σεζόν.

Το σπίτι των «κόκκινων διαβόλων», μετά τη μετακίνησή τους από την Bank Street στο ανατολικό Μάντσεστερ το 1910 , που «άλλαξε» μόνο προσωρινά (έως το 1949) λόγω της «μετακόμισης» στο Maine Road (μοιραζόταν την ίδια έδρα με την Μάντσεστερ Σίτι) εξαιτίας καταστροφών από βόμβες που υπέστη στο Β Παγκόσμιο Πόλεμος.

Η μοναδική γοητεία στο «θέατρο των ονείρων» συνεχίζει να εξελίσσεται. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η Μάντσεστερ Γιουνίατεντ στην ιστοσελίδα της, ότι έχουν γίνει επενδύσεις ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών στερλινών από το 2005, συμπεριλαμβανομένων των 20 εκατομμυρίων λιρών που επενδύθηκαν σε εργασίες ανάπτυξης αυτή τη σεζόν. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter