Σαν σήμερα πέθανε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ

Σαν σήμερα πέθανε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής ροκ σκηνής, ο «πρίγκιπας» Παύλος Σιδηρόπουλος άφησε σαν σήμερα, το 1990, την τελευταία του πνοή, από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Ο Παύλος ήταν τραγουδιστής, ηθοποιός, στιχουργός και συνθέτης, μια φιγούρα «καταραμένου» καλλιτέχνη, που το ταλέντο και η αγάπη του κόσμου δε στάθηκαν αρκετά για να τον βοηθήσουν να παλέψει τους δαίμονές του.

Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1947 στη Θεσσαλονίκη, έζησε στην Αθήνα και στη σύντομη ζωή του συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες, από τον Παντελή Δεληγιαννίδη των Olympians, με τον οποίο δημιούργησαν το ντουέτο Δάμων και Φιντίας, μέχρι τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Δημήτρη Πουλικάκο, αλλά και με τα Μπουρμπούλια που έπαιζαν με τον Διονύση Σαββόπουλο και με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Ορόσημο θεωρείται το «Φλου» που ηχογράφησε μαζί με τη Σπυριδούλα, αλλά και η γνωριμία του με την Γιόλα Αναγνωστοπούλου, τη γυναίκα της ζωής του, με την οποία «μυήθηκε» στην ηρωίνη.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος εμφανίστηκε και ως ηθοποιός, με γνωστότερη εμφάνισή του την ταινία «Ασυμβίβαστος», όπου ακούστηκαν και δύο τραγούδια που έγιναν κλασικά στην πορεία, το «Κάποτε θα ρθουν» και το «Να μ΄αγαπάς».

Το καλοκαίρι του 1990 ο Παύλος Σιδηρόπουλος άρχισε να καταρρέει. Αρχικά άρχισε να παραλύει το αριστερό του χέρι, χωρίς οι γιατροί να βρίσκουν την αρχική αιτία, αν και συνέχισε να εμφανίζεται στη σκηνή με το χέρι δεμένο. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε χάσει την αγαπημένη του μητέρα, κάτι που τον επιβάρυνε ακόμη πιο πολύ. Στις 4 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε σε κατάσταση μέθης στο στούντιο όπου είχε πάει να ηχογραφήσει νέα τραγούδια με τους «Απροσάρμοστους», αλλά καβγάδισαν κι ο ίδιος έφυγε με μια φίλη του.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 1990 βρέθηκε σε κώμα, στο σπίτι μιας άλλης φίλης του και ξεψύχησε στο ασθενοφόρο, κατά τη μεταφορά του στον Ευαγγελισμό, από υπερβολική δόση ηρωίνης…

27 χρόνια μετά, ο Παύλος Σιδηρόπουλος παραμένει ένα σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής και των «καταραμένων» ηρώων της, ένας πρίγκιπας με αγγελικό πρόσωπο και αναρίθμητους δαίμονες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter