Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωνε τη μεγαλύτερη μεταγραφή, αυτή του σπουδαίου Ντομινίκ Ουίλκινς!

Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωνε τη μεγαλύτερη μεταγραφή, αυτή του σπουδαίου Ντομινίκ Ουίλκινς!

Στα 35 του χρόνια ο “Human Highlight Film” αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση των αδελφών Γιαννακόπουλων που έδιναν γη και ύδωρ για να ανεβάσουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Και το κατάφεραν φέρνοντας στην Ελλάδα ένα σπουδαίο όνομα του ΝΒΑ, καθώς ήταν αυτός που το 1996 οδήγησε τους “πράσινους” στο πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια που μετράει ως σήμερα!

Ο Γουίλκινς επιλέχθηκε στο Νο3 του ντραφτ του 1982 από τους Τζαζ και ανταλλάχθηκε στους Χοκς όπου έγινε πασίγνωστος παγκοσμίως για το θεαματικό του παιχνίδι, τα απίθανα καρφώματα του αλλά και την αποτελεσματικότητα του καθώς τέλειωσε την καριέρα του με 24,1 πόντους.

Στις 11,5 σεζόν του στην Ατλάντα έφτασε ως και τους 30,3 πόντους το 1986 όταν αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ. Πριν έρθει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό έπαιξε για λίγο στους Κλίπερς και μετά πήγε στους Σέλτικς. Από τριφύλλι σε τριφύλλι δηλαδή, εύκολη ήταν η προσαρμογή στο χρώμα, αλλά δύσκολη στην αρχή στις νέες συνθήκες. Τότε άλλωστε το ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν … εξωγήινο για τους Αμερικανούς, πόσο δε μάλιστα για έναν αστέρα (9 φορές All Star) του ΝΒΑ.

Γρήγορα όμως η ποιότητα και η κλάση του μέτρησαν καταλυτικά. Με 20,1 πόντους μέσο όρο (7,4 ριμπάουντ), ο Ουίλκινς οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον ευρωπαϊκό τίτλο κι η ΚΑΕ θυμήθηκε την επέτειο της οριστικής συμφωνίας του με την ομάδα, σαν σήμερα στις 12 Αυγούστου του 1995…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter