Σαν σήμερα: Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο Ρόκι Μαρτσιάνο

Σαν σήμερα: Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο Ρόκι Μαρτσιάνο

Μια μέρα σαν σήμερα το 1969, ο Ρόκο Φράνσις Μαρτσετζιάνο -που έμεινε στην Ιστορία της πυγμαχίας ως Ρόκι Μαρτσιάνο- χάνει τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα. 

Ιταλικής καταγωγής, Αμερικανός, ο Μαρτσιάνο είναι μαζί με τον Αμερικανό, Φλόϊντ Μεϊγουέδερ, οι μοναδικοί πυγμάχοι στην Ιστορία του αθλήματος που παρέμειναν αήττητοι σε όλη την διάρκεια της καριέρας τους. 

Κατέκτησε και υπερασπίσθηκε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή έξι φορές, ενώ συνολικά έδωσε 49 αγώνες, επικρατώντας σε όλους και μάλιστα στους 43 με νοκ-άουτ! 

Οταν αποχώρησε από την ενεργό δράση, το 1956, ασχολήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα με την υποκριτική, ενώ διετέλεσε σχολιαστής αγώνων πυγμαχίας. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη γνωστή σειρά κινηματογραφικών ταινιών με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, όμως έγινε θρύλος επειδή παρέμεινε ο μοναδικός παγκόσμιος πρωταθλητής των βαρέων βαρών, ο οποίος δεν ηττήθηκε ποτέ. 

Το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα το 1969 -μια ημέρα πριν γιορτάσει τα 46α γενέθλιά του- όταν το ιδιωτικό του μονοκινητήριο κατά τη διάρκεια προσγείωσης σε ένα μικρό αεροδρόμιο έξω από το Νιούτον της Αϊόβα, χτύπησε σε δέντρο, σχεδόν δύο μίλια μακριά από τον αεροδιάδρομο. 

Πιλότος του αεροπλάνου ήταν ο Γκλεν Μπελτζ, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία από νυχτερινές πτήσεις, κάτι που κόστισε τη ζωή του Μαρτσιάνο, του 22χρονου Φράνκι Φάρελ (γιος του Ιταλού Λούις Φράττο) αλλά και του ιδίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter