ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Τέμπη 13 Απριλίου 2003 – Νεκροί 21 μαθητές

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Τέμπη 13 Απριλίου 2003 – Νεκροί 21 μαθητές

Ίσως πρόκειται για την πιο θλιβερή «επέτειο» των ελληνικών δρόμων. Λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια του νέου δρόμου και των σηράγγων στα Τέμπη η σημερινή ημέρα μας θυμίζει τι έγινε πριν από 14 χρόνια.

Δυστυχώς τόσα χρόνια χρειάστηκαν για να φτιαχτεί αυτός ο μοιραίος δρόμος…

Ακολουθεί το τότε “τηλεγράφημα”, την είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το τραγικό δυστύχημα…

13 Απριλίου 2003

Στη μεγαλύτερη τραγωδία στους ελληνικούς δρόμους εξελίσσεται το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στο 386ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στα Τέμπη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την αστυνομία της Λάρισας, 21 είναι οι νεκροί μαθητές και 31 οι τραυματίες.

Τραυματίες είναι 24 μαθητές, τρεις καθηγητές, ο οδηγός του λεωφορείου και τρεις επιβαίνοντες στα ΙΧ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ όταν φορτηγό-ρυμουλκό μετά ρυμουλκουμένου, που μετέφερε πλάκες νοβοπάν με κατεύθυνση την Αθήνα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 49 μαθητές και τρεις καθηγητές του Α’ Λυκείου Μακρυχωρίου Ημαθίας, οι οποίοι επέστρεφαν από τριήμερη σχολική εκδρομή στην Αθήνα.

Πιθανολογείται, ότι ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο -προφανώς από μετατόπιση φορτίου- και μετά τη σύγκρουση οι πλάκες νοβοπάν έπεσαν πάνω στο λεωφορείο.

Πάνω στα δύο οχήματα προσέκρουσαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα, από τα οποία τα δύο άρπαξαν φωτιά αλλά οι επιβάτες τους κατόρθωσαν να τα εγκαταλείψουν, ενώ, το τρίτο χτύπησε σε βράχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter