Σανγκάη: Άρση των μέτρων Covid

Σανγκάη: Άρση των μέτρων Covid

Δύο εφιαλτικοί μήνες εγκλεισμού έλαβαν τέλος στη Σανγκάη καθώς δόθηκε εντολή για άρση των μέτρων νωρίτερα από την εξαγγελθείσα ημερομηνία. Πλέον τόσο κάτοικοι όσο και οχήματα επιτρέπετε να κυκλοφορούν ελεύθερα σε περιοχές που δεν καταγράφονται πλέον κρούσματα.

Η αποκατάσταση των μέσων μεταφοράς ανακοινώθηκε από τις αρχές της πόλης στην πλατφόρμα WeChat. Έτσι αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια πλοίον τρένων καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις ενώ συστήνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ψυχικά εξουθενωμένοι πολίτες, που στέκονται αμήχανοι απέναντι στην άρση των μέτρων καθώς ο φόβος του κρατικού αυταρχισμού έχει μετατραπεί πλέον σε συνήθειά τους, αναμένεται να έχουν αποκαταστήσει τους κανονικούς ρυθμούς της κοινωνικής τους ζωής εντός του επόμενου μήνα μετά τον απάνθρωπο εγκλεισμό και τα δρακόντια μέτρα που τους επιβλήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές στη Σανγκάη επέβαλαν καθολικό lockdown στους 25 εκατ. κατοίκους την 1η Απριλίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19, με σκληρά μέτρα που προκάλεσαν την οργή του κόσμου για πολλά ζητήματα, όπως τα υπερπλήρη κέντρα καραντίνας, τις δυσκολίες στην πρόσβαση σε τρόφιμα και την απώλεια εισοδήματος. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν χαλαρώσει κάποιοι περιορισμοί, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών παρέμενε εκτός λειτουργίας και οι πολίτες μπορούσαν να κυκλοφορούν με τα οχήματά τους μόνο εάν είχαν ειδική άδεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter