Σάντερς κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών: «Ω θεέ μου, το σύμπαν γκρεμίζεται!»

Σε παρέμβασή του στη διάρκεια της συζήτησης στην αμερικανική Γερουσία για το ιστορικό πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 2.2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που τελικά ψηφίστηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Μπέρνι Σάντερς έβαλε στην θέση τους τους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους που τάχθηκαν κατά.

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με τις απόψεις του γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεν μπορεί να αρνηθεί πόσο δεινός ρήτορας είναι. Και πόσο συνεπής παραμένει στις δημοκρατικές θέσεις του, για τις οποίες αγωνίζεται ολόκληρη τη ζωή του.

Σε μια ακόμη απολαυστική του παρέμβαση στην αμερικανική Γερουσία, η οποία τελικά ψήφισε το ιστορικής σημασίας πακέτο ύψους 2.2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της νόσου Convid-19, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της οποίας έχουν ήδη ξεπεράσει τις 80.0000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο 78χρονος Σάντερς υπήρξε λάβρος κατά των συναδέλφων του που διαφώνησαν ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές υποστήριξαν ότι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι θα επωφελούνταν ιδιαιτέρως από το συγκεκριμένο οικονομικό πακέτο, γεγονός που δεν τους έβρισκε σύμφωνους.

Ο Σάντερς, εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής κεντροαριστεράς, δεν δίστασε να τους απευθυνθεί με μπόλικη δόση σαρκασμού: «Βλέπω ότι ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί μου είναι πολύ αναστατωμένοι, πολύ εκνευρισμένοι που κάποιος που βγάζει 10, 12 δολάρια την ώρα ίσως λάβει για τέσσερις μήνες επίδομα το οποίο θα αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από όσα έβγαλε την περασμένη εβδομάδα. Ω Θεέ μου, το σύμπαν γκρεμίζεται!»

«Πόσο παράλογο και λάθος είναι αυτό; Τι είδους αξιακό σύστημα είναι αυτό;» ανέφερε λίγο αργότερα στην ομιλία του, στη διάρκεια της οποίας ξεσκέπασε τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις των συγκεκριμένων γερουσιαστών. «Ωστόσο, πριν λίγα χρόνια, τα ίδια άτομα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν υπέρ φοροελαφρύνσεων ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων που απεθύνονταν σε δισεκατομμυριούχους και μεγάλες επικερδείς επιχειρήσεις.»

Δείτε αποσπάσματα της ομιλίας του σε βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian