Σαντιάγκο: Φλέγεται ο «πύργος» της εταιρείας πράσινης ενέργειας Enel (Videos)

Σαντιάγκο: Φλέγεται ο «πύργος» της εταιρείας πράσινης ενέργειας Enel (Videos)

Το πολυώροφο κτίριο όπου στεγάζεται η Enel Green Energy στο Σαντιάγκο παραδόθηκε στις φλόγες χθες βράδυ (τοπική ώρα) Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων στους δρόμους της πρωτεύουσας της Χιλής.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες, που πυροδοτήθηκαν από την αύξηση του κόστους διαβίωσης και των τιμών στα εισιτήρια του μετρό, έλαβαν μεγάλες διαστάσεις και είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, που συνοδεύτηκε από μπλόκα σε σταθμούς μετρό αλλά και πυρπολήσεις κτιρίων, ανάμεσά τους και αυτό της Enel, ιταλικών συμφερόντων. 

Διαβάστε επίσης: «Πολεμική ζώνη» το Σαντιάγκο λόγω αύξησης του εισιτηρίου στο μεγαλύτερο μετρό της Ν. Αμερικής (Photos+Video)

Σύμφωνα με δήλωση της Enel Green Energy, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 10 μ.μ. (τοπική ώρα) όταν «μια ομάδα ξένων ατόμων επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις του κτιρίου της εταιρίας, συγκεκριμένα στο κλιμακοστάσιο έκτακτης ανάγκης».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργαζόμενοι που βρισκόταν εντός της εταιρείας, οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. “Η Enel εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τις σοβαρές πράξεις βίας”, ανέφερε η δήλωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter