Σαντορίνη: Κυβερνητικό σόου για τουρισμό και υποσχέσεις Μητσοτάκη για να «σώσουμε ό,τι μπορούμε» (Photos)

Σαντορίνη: Κυβερνητικό σόου για τουρισμό και υποσχέσεις Μητσοτάκη για να «σώσουμε ό,τι μπορούμε» (Photos)

Η κυβερνητική σκηνοθεσία τα είχε όλα σήμερα στη Σαντορίνη. Ολίγον ηλιοβασίλεμα, ολίγη θέα από καλδέρα και Θηρασιά, και πολλές υποσχέσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος επέλεξε αυτό το σκηνικό για να “ανοίξει το ελληνικό καλοκαίρι”  δίνοντας συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου σε γνωστό ξενοδοχείο. 

Όπως μας πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ με γλαφυρό τηλεγράφημά του, “οι δεκάδες εκπρόσωποι των ξένων μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στη Σαντορίνη, περίμεναν τη δύση του ήλιου για να ξεκινήσει η συνέντευξη. Στις 20.24 πατήθηκε το κουμπί της επανεκκίνησης, όταν ανέβηκαν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά πόντιουμ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύμβουλός του Θανάσης Μπακόλας” ενώ ο τελευταίος κάνοντας την εκκίνηση του σόου είπε: «Η Ελλάδα τα κατάφερε εντυπωσιακά να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού. Κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στο ελληνικό καλοκαίρι»…

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η χώρα μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης. Ένα νέο κεφάλαιο που καταδεικνύει ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καρδιά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ανοιγόμαστε στους επισκέπτες με βασικό μέλημα την ασφάλεια όλων». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις των ανταποκριτών ξένου Τύπου είπε ότι δεν ενδιαφέρει η Ελλάδα να γίνει νούμερο ένα προορισμός αλλά να είναι ο ασφαλής προορισμός καθώς και ότι «πρέπει να αλλάξουμε το τουριστικό μας μοντέλο και η βιωσιμότητα να μπει στο επίκεντρο».

Σε ερώτηση για το αν φοβάται ενδεχόμενο πισωγύρισμα από το άνοιγμα των αεροδρομίων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα διαγνωστικά τεστ τα οποία ωστόσο θα είναι δειγματοληπτικού χαρακτήρα, όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο και για τα επιδημιολογικά κριτήρια για τις χώρες προέλευσης. 

Εντύπωση προκάλεσε η σιγουριά του ότι για την εξέλιξη των πραγμάτων καθώς δήλωσε: «Δε νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος και αν υπάρξει τοπικά κίνδυνος υπάρχει η υγειονομική υποδομή για να τον αντιμετωπίσουμε».

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη απάντησε: «Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε». 

Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει επαφή με αεροπορικές εταιρίες για το επικείμενο άνοιγμα, είπε ότι σαφώς και υπάρχει και με αεροπορικές εταιρίες αλλά και με τουριστικούς πράκτορες. Σημείωσε επίσης πως αν και η covid-19 «υπήρξε τραγωδία, προκάλεσε και θα συνεχίσει να προκαλεί οδυνηρά προβλήματα όμως τώρα καταλαβαίνουμε πώς πρέπει να προχωρήσουμε». Έκανε αναφορά στην ψηφιακή μεταρρύθμιση που προχώρησε με ταχύτητα και πώς η covid-19 «αποτέλεσε ευκαιρία για να κατανοήσουμε όχι μόνο ως χώρα, ως Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως ότι υφίστανται συστημικοί κίνδυνοι όπως η κλιματική αλλαγή».

Μετά από σχετική ερώτηση απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown και είπε:«Ας μη χαλάμε αυτή την υπέροχη βραδιά αλλά βεβαίως έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα. Στοχευμένες επεμβάσεις φαίνεται πιθανότερο ότι θα γίνουν αν υπάρξει κίνδυνος. Καθολικό lockdown δεν θα υπάρξει και πάλι γιατί θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές οι οικονομικές επιπτώσεις αλλά και γιατί σήμερα είχαμε μόνο 4 κρούσματα και ανοίξαμε την οικονομία μας τον προηγούμενο μήνα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Υπάρχουν λίγα πράγματα που δεν θα επιτρέψουμε για φέτος το καλοκαίρι αλλά πρέπει να γίνουν σεβαστά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter