Σαντορινιός: Η ΝΔ να απαντήσει για Αυγενάκη και Siemens – «Σιωπούν και απειλούν με μηνύσεις»

Σαντορινιός: Η ΝΔ να απαντήσει για Αυγενάκη και Siemens – «Σιωπούν και απειλούν με μηνύσεις»

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απαντήσει για την υπόθεση της Siemens, αλλά και στα δημοσιεύματα για τον γραμματέα της

«Έχουν αρχίσει και βγαίνουν πράγματα, κάποια από τα οποία μπορεί να τα γνωρίζαμε και κάποια που δε γνωρίζαμε, όπως αυτή η εμπλοκή του κ. Αυγενάκη σε εξυπηρετήσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα και βλέπουμε να υπάρχει μία σιωπή γύρω από αυτό το θέμα και μόνο μία απειλή για μήνυση από τον κ. Αυγενάκη, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία απάντηση. Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η υπόθεση Siemens μάλλον έχει πολλά πλοκάμια στη ΝΔ και έχει εξυπηρετήσει πάρα πολλούς από το σημερινό πολιτικό προσωπικό της ΝΔ» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός κι επισήμανε: «Προφανώς και πρέπει να απαντήσει η ΝΔ, γιατί αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, θα πρέπει να ακούσουμε την πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την ακούσουμε από πουθενά αλλού παρά από τους ίδιους, οι οποίοι κατηγορούνται».

Σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο υφυπουργός εκτίμησε πως «θα τελειώσει στον χρόνο της, καθώς υπάρχουν αρκετά προαπαιτούμενα που κατά κύριο λόγο είναι τεχνικής φύσης και τα οποία θα ολοκληρωθούν». «Φαίνεται ότι έχουμε μία καλή εικόνα και τα νέα είναι ότι το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού ίσως να υπερβεί και το 1 δισ. ευρώ, άρα αυτό το υπερπλεόνασμα θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας: «Οι θεσμοί βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει υπερπλεόνασμα κι από εκεί και πέρα είναι στη δική μας ευχέρεια να θέσουμε τα μέτρα, με τα οποία θα δοθεί αυτό το υπερπλεόνασμα».

Κληθείς να τοποθετηθεί επί της πρότασης της ΝΔ για διανομή του κοινωνικού μερίσματος στους μακροχρόνια άνεργους και για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ο κ. Σαντορινιός σημείωσε: «Η ΝΔ προφανώς αισθάνεται ότι έχει χάσει το τρένο αυτής της πολιτικής και θέλει τώρα να κάνει κάποια ρελάνς. Όταν πέρυσι η ΝΔ δεν ψήφιζε τη διανομή του υπερπλεονάσματος, για να το παίξει “καλό παιδί” στους θεσμούς, σήμερα δε δικαιούται να μας υποδεικνύει πού θα δοθεί. Θα δοθεί εκεί που πιστεύουμε εμείς ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Προφανώς και οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν μεγάλη ανάγκη».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τις εργασίες απορρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα και στη Σαλαμίνα και στην αθηναϊκή Ριβιέρα. «Στην αθηναϊκή Ριβιέρα έχουν μείνει η παραλία του Αγίου Αλεξάνδρου στο Ελληνικό και η παραλία του ΠΙΚΠΑ στα όρια Γλυφάδας-Βούλας, ενώ στη Σαλαμίνα εκεί που πραγματικά υπήρχε πολύ σημαντική ρύπανση γίνεται καθαρισμός των παραλιών και πιστεύουμε ότι μέχρι τις 15 του μήνα, όχι μόνο οι παραλίες, αλλά και τα σημεία όπου υπήρξαν βυθισμένα πετρέλαια και έχουν εντοπιστεί -έχουν εντοπιστεί όλα και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό ότι γνωρίζουμε πού υπάρχει βυθισμένο πετρέλαιο- θα έχουν μαζευτεί» εξήγησε.

«Αυτό που βλέπουμε σε σχέση με την ανοιχτή θάλασσα του Σαρωνικού είναι ότι τα επίπεδα καταγραφής ολικών πετρελαιοειδών είναι στα όρια και κάτω από αυτά τα όρια, δηλαδή εκεί που βρισκόταν και πριν από το ατύχημα η θάλασσα. Άρα αυτό είναι το θετικό μήνυμα. Από την άλλη, έχουμε δει σε διάφορες καλλιέργειες οστρακοειδών ότι δε φαίνεται να έχουν επιβαρυνθεί με ρύπανση. Από εκεί και πέρα προφανώς πρέπει να γίνεται περιβαλλοντική παρακολούθηση σε όλους τους δείκτες και αυτό θα γίνεται για τα επόμενα χρόνια, με βάση και την απόφαση του αρμόδιου οργάνου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την παρακολούθηση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter