Σάντσεθ: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει 30 παιδιά από τη Γάζα με καρκίνο ή σοβαρά τραύματα

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει 30 παιδιά από τη Γάζα με καρκίνο ή σοβαρά τραύματα

Ως μήνυμα προς πολλές χώρες του κόσμου μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος -πέρα από την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης- από το βήμα της Ισπανικής Βουλής ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα φιλοξενήσει περίπου τριάντα παιδιά από τη Γάζα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο ή πάσχουν από σοβαρά τραύματα για να τους προσφέρει ασφαλή θεραπεία.

«Η διπλωματία συνίσταται στην υπεράσπιση των αξιών της δημοκρατίας», εξήγησε ο Σάντσεθ, προσθέτοντας ότι θέλει οι Ισπανοί να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Παλαιστίνιους όσο μπορούμε», διαβεβαίωσε κατά την εμφάνισή του στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων. Με αυτόν τον τρόπο, ανέφερε ότι με το μέτρο αυτό θα προσπαθήσουν να δώσουν σε αυτά τα παιδιά της Γάζας αυτό που αξίζει σε κάθε παιδί, ανεξάρτητα από τον τόπο γέννησής του, δηλαδή «μια παιδική ηλικία με υγεία και ελπίδα».

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τρεις χώρες – Αντίποινα από το Ισραήλ

Ο Σάντσεθ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα. «Δεν έχει κανένα ειρηνευτικό σχέδιο για την Παλαιστίνη», είπε. «Η καταπολέμηση της Χαμάς είναι νόμιμη μετά τις 7 Οκτωβρίου, αλλά ο Νετανιάχου δημιουργεί τόσο πολύ μένος που η λύση των δύο κρατών κινδυνεύει να μην είναι βιώσιμη, η επίθεση θα αυξήσει το μίσος και θα επιδεινώσει τις προοπτικές ασφάλειας για το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και σε συντονισμό με το Κέντρο Επικοινωνιών Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφού επιβεβαίωσε την είδηση αυτή, η υπουργός Υγείας, Μόνικα Γκαρσία, στον προσωπικό της λογαριασμό στο “Χ”, εξήρε την ισπανική πρωτοβουλία και εξέφρασε την «υπερηφάνεια» της που είναι μια χώρα που «δείχνει αλληλεγγύη». «Από το Υπουργείο Υγείας, μαζί με άλλα υπουργεία και τον ΠΟΥ, θα φέρουμε παιδιά από τη Γάζα με σοβαρές ασθένειες για θεραπεία και περίθαλψη σε ισπανικά νοσοκομεία. Είμαστε μια χώρα που δείχνει αλληλεγγύη και θέτει την υγεία στο επίκεντρο και είμαστε περήφανοι που είμαστε έτσι», είπε.

 

Διαβάστε επίσης:

Μάρτυρας Enterprise Greece: «∆εν µε κάλεσαν ποτέ για κατάθεση» για την υπόθεση µε τις µίζες που αρχειοθετήθηκε από την οικονοµική εισαγγελία

∆ιδάσκει «κοινωνική αναλγησία» ο Τσακλόγλου

Μια γεωλόγος λύνει το μυστήριο του τοπίου στον πίνακα της «Μόνα Λίζα»

Σοκ στον Βόλο: 17χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Πλημμύρες Θεσσαλία: Μήνυση σε Αγοραστό, ΥΠΕΝ, ΟΣΕ από ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της – Γείτονας και πυροσβέστες της έσωσαν τη ζωή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter