Σάντσεθ: Οι υπεύθυνοι της γενοκτονίας στη Γάζα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη
«Η κατάπαυση πυρός δεν σημαίνει ατιμωρησία».

«Οι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία στη Γάζα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Η ειρήνη δεν συνεπάγεται με λήθη, δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.
Πρόσθεσε δε ότι η Ισπανία μαζί με την ΕΕ πρέπει να «συνδράμουν στην ανοικοδόμηση και τη λύση των δύο κρατών». «Η Ισπανία θέλει να είναι παρούσα, θέλει να έχει ενεργό ρόλο στην ανοικοδόμηση και την ειρήνη», τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι το εμπάργκο στα όπλα με προέλευση η προορισμό το Ισραήλ θα παραμείνει σε ισχύ.
«Θα διατηρήσουμε αυτό το εμπάργκο μέχρι να σταθεροποιηθεί η όλη αυτή διαδικασία και να προσανατολισθεί οριστικά προς την ειρήνη», ανέφερε μεταξύ άλλων.



















