Σαουδική Αραβία: Επιχείρηση κολοσσός τα διπλώματα οδήγησης σε γυναίκες

Σαουδική Αραβία: Επιχείρηση κολοσσός τα διπλώματα οδήγησης σε γυναίκες

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έχει αρθεί η απαγόρευση οδήγησης αυτοκινήτου από γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Μέσα σ‘ αυτό το χρόνο η αγορά αυτοκινήτου και όλες οι άλλες αγορές που βρίσκονται γύρω από αυτή παρουσιάζουν πρωτοφανή άνθιση.

Ήδη τις πρώτες ημέρες μετά την άρση της απαγόρευσης άνοιξε η πρώτη Σχολή Οδηγών για γυναίκες η οποία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της είχε 165.000 νέες «μαθήτριες». Όπως είναι φυσικό οι σχολές οδηγών ξεπήδησαν σαν μανιτάρια η μία μετά την άλλη. Μαζί τους οι δάσκαλοι οδήγησης, οι γραμματείς των γραφείων, οι λογιστές, οι εξεταστές, οι νέοι υπάλληλοι των αρχών που ασχολούνται με το θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπολογίζουν ότι μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πάρει δίπλωμα οδήγησης το 20% των γυναικών στη Σαουδική Αραβία και το ποσοστό αυτό θα έχει αυξητική τάση μετά την τριετία.

Η Volkswagen ήταν μεταξύ των πρώτων ξένων εταιρειών που δημιούργησε μια «Λέσχη Αυτοκινήτου Γυναικών» ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι αποκαλούμενες «αίθουσες εκδηλώσεων» για τις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρχουν πάνω από τρία εκατομμύρια νέες ιδιοκτήτριες αυτοκινήτων. Όλες χρειάζονται ασφαλιστικές εταιρείες και συνεργεία για service και φροντίδα των – συνήθως- πολυτελών οχημάτων τους.

Οι ξένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που εδρεύουν στη Σαουδική Αραβία έχουν αυξήσει δραστικά την παραγωγή τους τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η αύξηση στην παραγωγή σημαίνει αυξημένη ζήτηση για υλικά. Ήδη η χώρα επενδύει στην προσφορά, μεταξύ άλλων, αλουμινίου, καουτσούκ, πλαστικών και πετρελαίου, για την αυτοκινητοβιομηχανία δηλαδή βασικές πρώτες ύλες που διαθέτει το Βασίλειο σε αφθονία και σε ανταγωνιστικές τιμές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter