Σαουδική Αραβία: Εξτρεμιστικές ιδέες ο φεμινισμός, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός

Σαουδική Αραβία: Εξτρεμιστικές ιδέες ο φεμινισμός, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός

Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας αναφέρεται στον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία και τον αθεϊσμό ως «εξτρεμιστικές ιδέες».

Το εν λόγω κλιπ το οποίο αναρτήθηκε το Σάββατο στο Twitter από την κρατική υπηρεσία ασφαλείας περνά μηνύματα που έρχονται σε αντίθεση με τα όσα προσπαθεί να προβάλλει τον τελευταίο καιρό η χώρα, που εφαρμόζει προγράμματα για την προσέλκυση τουριστών, θέλοντας να εμφανίσει ένα πιο προοδευτικό πρόσωπο.

Ωστόσο, στο βίντεο υπάρχει, μεταξύ άλλων η ατάκα πως: «όλες οι μορφές εξτρεμισμού και διαστροφής είναι απαράδεκτες. Μην ξεχνάτε ότι η υπερβολή σε οτιδήποτε και εις βάρος της πατρίδας θεωρείται εξτρεμισμός».

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για άνοιγμα προς τον προοδευτισμό, περισσότερες από 10 ακτιβίστριες στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών τέθηκαν υπό κράτηση εβδομάδες πριν από την άρση της απαγόρευσης του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν. Παράλληλα, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός είναι παράνομοι εδώ και χρόνια και τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter