Σαουδική Αραβία: Πέντε εις θάνατον για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι

Σαουδική Αραβία: Πέντε εις θάνατον για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι

Και οι 11 κατηγορούμενοι στη δίκη κρίθηκαν ένοχοι, ωστόσο, «λάδι» βγήκε ο πρώην σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου, Σάουντ αλ Κάτανι.

Να βάλουν ένα τέλος στην ιστορία της φρικτής δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, πέρσι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωσταντινούπολη, προσπάθησαν οι δικαστικές αρχές του βασιλείου καταδικάζοντας σε θάνατο πέντε από τους κατηγορούμενους και σε φυλάκιση 24 ετών τρεις ακόμη.

Ωστόσο, τόσο ο πρόξενος του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωσταντινούπολη, ο οποίος βρισκόταν εντός του προξενείου την ώρα της δολοφονίας, όσο και το δεξί χέρι του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, , βγήκαν «καθαροί».

Ο Αλ Κατάνι έχει ήδη υποστεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την εμπλοκή του στη δολοφονία, ενώ σύμφωνα με την Washington Post, έρευνα της CIA δείχνει τον ίδιο τον πρίγκιπα διάδοχο ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τη φρικιαστική δολοφονία.

Πολλά ερωτηματικά γεννώνται επίσης από την απόκρυψη της ταυτότητας των εμπλεκομένων από τις σαουδαραβικές αρχές, αλλά και από το γεγονός ότι από τις ακροαματικές διαδικασίες αποκλείστηκαν όλοι οι απεσταλμένοι των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ανιές Καλαμάρ, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για το φόνο του Κασόγκι, έχει από καιρό αναφέρει ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν πρέπει να αφεθεί στο δικαστικό σύστημα της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο είναι «εξαιρετικά ευαίσθητο στις πολιτικές παρεμβάσεις».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter