Σαουδική Αραβία: Το πολυτελές ξενοδοχείο όπου κρατούνται πρίγκιπες, υπουργοί και επιχειρηματίες (Photos)

Σαουδική Αραβία: Το πολυτελές ξενοδοχείο όπου κρατούνται πρίγκιπες, υπουργοί και επιχειρηματίες (Photos)

Ξαπλωμένοι στο πάτωμα του πολυτελούς ξενοδοχείου των πέντε αστέρων, οι 11 Σαουδάραβες πρίγκιπες μαζί με υπουργούς και επιχειρηματίες περιμένουν την μοίρα τους… μετά την σύλληψη τους και την πρωτοφανούς έκτασης, «εκκαθάριση» με στόχο την πάταξη της διαφθοράς.

Στην φωτογραφία εμφανίζονται στο Ritz Carlton Hotel της Ριάντ, πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, σε μία από τις μεγάλες αίθουσες υποδοχής σκεπασμένοι με κουβέρτες πάνω σε λεπτά στρώματα.

Σύμφωνα με πηγές της Σαουδικής Αραβίας, μεταξύ αυτών βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Αλ-Γουαλίντ μπεν Ταλάλ που είναι ανιψιός του βασιλιά και με περιουσία κάπου 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέχοντας μετοχές του Twitter, της Lyft και της Ψιτιγροθπ.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε ενώ γινόταν γνωστή η στήριξη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον 32χρονο διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν (φωτογραφία κάτω), που χαρακτηρίζεται «ανηλεής» και «φιλόδοξος».

Ο πρόεδρος Τραμπ με δύο tweets του ενώ προετοιμαζόταν να αφήσει την Ιαπωνία για τη Νότια Κορέα έγραφε:

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον βασιλιά Σαλμάν και στον διάδοχο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, ξέρουν ακριβώς τι κάνουν…»

Και στο δεύτερο:

«Μερικοί εξ αυτών που αντιμετωπίζονται σκληρά, έχουν αρμέξει τη χώρα τους εδώ και χρόνια»

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/927672843504177152

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/927673257230327808

Η Ιστορία:

Το Σάββατο, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, μετά τη συγκρότηση μιας νέας επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα, προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν πρίγκιπες – μεταξύ των οποίων και ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αλ Ουαλίντ μπεν Ταλάλ, αλλά και υπουργοί, και επιχειρηματίες.

Ο 32χρονος πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, προέβη σε αυτή την κίνηση, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις εξουσίες του.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό κανάλι, Al Arabiya, συνελήφθησαν 11 πρίγκιπες, 4 υπουργοί και δεκάδες πρώην υπουργοί, την ώρα που η επιτροπή διεξάγει έρευνα για πολλές υποθέσεις, ορισμένες εκ των οποίων δεν είναι πρόσφατες.

Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας, «θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο πως είμαστε ανοιχτοί σε επιχειρήσεις, αλλά με τους δικούς σας όρους και όχι με τους δικούς μας. Οι επενδυτές πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη πως μπορούν να έρθουν εδώ και να κάνουν επιχειρήσεις με διαφάνεια».

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο ξενοδοχείο Ritz Carlton, στην πρωτεύουσα Ριάντ της χώρας, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 2011, με πολυτελέστατα δωμάτια, ενώ διαθέτει και σπα αποκλειστικά για άνδρες (πρόκειται εξάλλου για μια πολύ συντηρητική χώρα).

Δεν είναι τυχαίο πως στο ξενοδοχείο αυτό διέμενεινε και ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία, τον περασμένο Μάιο. Εκεί είχε συναντήσει και τον διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν









Πηγή: Daily Mail

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter