Σαουδική Αραβία: Ρεκόρ εκτελέσεων επί Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σύμφωνα με έκθεση ΜΚΟ

Σαουδική Αραβία: Ρεκόρ εκτελέσεων επί Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σύμφωνα με έκθεση ΜΚΟ

Τις 129,5 έφθασαν κατ’ έτος οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία από την άνοδο στην εξουσία του βασιλιά Σαλμάν και του γιου του και ντε φάκτο ηγέτη της χώρας Μοχάμεντ, το 2015, τη στιγμή που πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από αυτούς, ο αριθμός των εκτελέσεων στη μοναρχία του Κόλπου ανερχόταν στις 70,8 τον χρόνο κατά μέσο όρο.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν δύο οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων – η βρετανική Reprieve και η Ευρωπαϊκή-Σαουδαραβική για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ESOHR – το σημερινό καθεστώς έχει επιβάλει πάνω από 1.000 θανατικές καταδίκες. Η έκθεση των 58 σελίδων κάνει εξίσου λόγο για «συστημικά» βασανιστήρια και παραβιάσεις διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων μη δίκαιης δίκης και βασανισμών παιδιών.

Η έκθεση κάνει λόγο για 147 εκτελέσεις την περασμένη χρονιά, έναν απολογισμό που συμβαδίζει με την καταμέτρηση που έχει πραγματοποιήσει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Ο «μηχανισμός της θανατικής ποινής στη Σαουδική Αραβία συνθλίβει παιδιά, διαδηλωτές, ευπαθείς γυναίκες που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, ανθρώπους που έγιναν “βαποράκια” παρά τη θέλησή τους και ανθρώπους των οποίων το μοναδικό “έγκλημα” είναι ότι έχουν στην κατοχή τους απαγορευμένα βιβλία ή μιλούν σε ξένους δημοσιογράφους», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγια Φόα, διευθύντρια του Reprieve.

Πηγή: The Times, ΒΒC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter