Σαπέν: «Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν»

Σαπέν: «Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν»

Η Γαλλία αμφισβητεί την απόφαση της αναστολής των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Η Γαλλία αμφισβητεί την απόφαση της αναστολής των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ο οποίος υπενθύμισε ότι τα μέτρα αυτά είχαν υιοθετηθεί «χωρίς κανέναν όρο».

«Οι μεμονωμένες απόψεις δεν αποτελούν συλλογικές απόψεις του Eurogroup», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε μία έμμεση αναφορά στη Γερμανία, τη χώρα που ζήτησε την αναστολή των μέτρων.

«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν», επέμεινε ο Μισέλ Σαπέν, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα».

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζοντας ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» όσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την αντίθεσή της Γαλλικής κυβέρνησης αλλά και Γάλλων αξιωματούχων στις θέσεις που έχει εκφράσει το Βερολίνο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός και αφορούν το έκτακτο επίδομα προς του συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τις εισροές προσφύγων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter