Σαρακιώτης για Τέμπη: «Φωνάζουμε για Δικαιοσύνη και Αλήθεια» (Video)

Σαρακιώτης για Τέμπη: «Φωνάζουμε για Δικαιοσύνη και Αλήθεια» (Video)

Στην εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για τα Τέμπη, παραβρέθηκε και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης. «Πριν από ένα χρόνο, η χώρα μας βίωσε μία από τις τραγικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της. Κάποιοι μίλησαν για “θυσία” και κάποιοι για “ευκαιρία”, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης το πήγε 2 βήματα παρακάτω κατηγορώντας τους συγγενείς των θυμάτων ότι εργαλειοποιούν την απώλεια των συγγενών τους! Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε εξ αρχής για “έγκλημα”. Ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής και ως νομικός, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι “δεν πάμε και όπου βγει», σημείωσε.

«Από την αρχή, ξέρουμε που θα βγει, στην πλήρη συγκάλυψη…Στο ότι ευθύνονται ο σταθμάρχης, ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας. “Δε θα βγει” σε πολιτικό πρόσωπο. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν οι άνθρωποι, οι οποίοι με τις μαρτυρίες τους οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου πολλούς εξ όσων έχει ασκηθεί δίωξη, δεν καλούνται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής γιατί αρνούνται οι Βουλευτές της ΝΔ», υπογράμμισε.

«Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, δέχονται επιθέσεις και λοιδορούνται. Βιώνουν μια πρωτοφανή επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα. Στην Επιτροπή, από τη μία κάποιοι αναφέρονται σε “ανθρώπινο λάθος” και από την άλλη, όσοι είχαν προβεί σε καταγγελίες και προσπάθησαν να ρίξουν φως είναι… “αναξιοπρεπείς” και “βρίσκονται σε pay roll”. Όμως, τα έφερε έτσι η μοίρα που σήμερα συζητείται ένα νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή για το οποίο πολλά από τα στελέχη της Ν.Δ. προκειμένου να μην το υπερψηφίσουν, έχουν επικαλεστεί τη “συνείδησή” τους, τις “αρχές” τους και τις “αξίες” τους. Αναρωτιέμαι όταν, πριν τέσσερις μήνες συζητήθηκε η άρση ασυλίας του κ. Καραμανλή για ενδεχόμενες ποινικές του ευθύνες, είχαν “συνείδηση, αρχές και αξίες”; Πού ήταν η συνείδησή τους πριν τέσσερις μήνες; Σήμερα την ανακάλυψαν;», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Σαρακιώτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter